• 瀏覽: 2,029
  • 回覆: 36
今年事業上十分之差,有d頂唔順,想創業
然後迷惘之下第一次搵師父睇八字,話我八字有兩個三刑
會發生意外,叫小弟多加小心,但可以創業
小弟自細都好黑仔,怕貿然創業會有風險
並想問下是否真係易有意外
望各大師指點下小弟

熱賣及精選
引用:
原帖由 Benny23456 於 2019-12-9 11:19 PM 發表

1986年2月6日申時,男
望各大師指點下小弟 ...

路過,貼盤

Ideas are bullet-proof

Wishes will be carried over, the tide of time, people's dreams. Those things can't be stopped. As long as people search for the meaning of freedom, those things will see no end.

回覆 引用 TOP

謝謝你

回覆 引用 TOP

兩個三刑....你係邊到搵依個師傅  佢講ga野簡直唔洗信 你命造地支全部有刑傷 做野一波三折 而且易得罪人 今年下半年情況較上半年好?

引用:
原帖由 mystermaster 於 2019-12-10 02:39 AM 發表

兩個三刑....你係邊到搵依個師傅  佢講ga野簡直唔洗信 你命造地支全部有刑傷 做野一波三折 而且易得罪人 今年下半年情況較上半年好?
做事通常有阻滯,公司常做d幾差既位,做左好耐都係咁,所以先想走
真係好易得罪人,常食死貓,最慘係唔知點得罪佢,點氹都搞唔掂
下半年同上半年差不多

引用:
原帖由 香港污濁的救星 於 2019-12-9 11:28 PM 發表

路過,貼盤
有冇可能離港工作?@Benny23456

引用:
原帖由 avatarx 於 2019-12-10 07:38 AM 發表

有冇可能離港工作?@Benny23456  
創業的話可能旅居台灣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Benny23456 於 2019-12-10 07:48 AM 發表

創業的話可能旅居台灣
可以一試

引用:
原帖由 Benny23456 於 2019-12-10 07:21 AM 發表

做事通常有阻滯,公司常做d幾差既位,做左好耐都係咁,所以先想走
真係好易得罪人,常食死貓,最慘係唔知點得罪佢,點氹都搞唔掂
下半年同上半年差不多 ...
路過,小弟一點意見
今年是三刑四沖,比較動盪變化大。
原局有「無恩之刑」,或許你感受不到不到別人對你的幫忙。

樓主欠缺了一點搵錢的「橋」或創意,財官格,適合管數,在一個框架內工作,平穩。

p.s. 初學

Ideas are bullet-proof

Wishes will be carried over, the tide of time, people's dreams. Those things can't be stopped. As long as people search for the meaning of freedom, those things will see no end.
引用:
原帖由 avatarx 於 2019-12-10 07:54 AM 發表

可以一試
謝謝指點小弟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港污濁的救星 於 2019-12-10 11:58 AM 發表

路過,小弟一點意見
今年是三刑四沖,比較動盪變化大。
原局有「無恩之刑」,或許你感受不到不到別人對你的幫忙。

樓主欠缺了一點搵錢的「橋」或創意,財官格,適合管數,在一個框架內工作,平穩。

p.s. 初學 ...
現在既工作係喺一個概架內工作,亦升到一個比較好既位置,人工亦很好
但奈何工作壓力幾大,同事人際關係上又幾差下,做到好唔開心
唔想一世都係咁,先諗下可否走出去闖下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Benny23456 於 2019-12-9 11:19 PM 發表

此命個人唔惡, 但工作上成日俾日針對, 挑剔, 做丑角角色, 優點係做事勤快, 肯做, 聽話, 缺點係唔夠狠心, 惡唔起, 做生意做ONE MAN BAND的生意可試

做人最緊要開心
引用:
原帖由 香港閒人 於 2019-12-10 02:40 PM 發表

此命個人唔惡, 但工作上成日俾日針對, 挑剔, 做丑角角色, 優點係做事勤快, 肯做, 聽話, 缺點係唔夠狠心, 惡唔起, 做生意做ONE MAN BAND的生意可試
謝謝你既指點

回覆 引用 TOP

引用:

起碼有做老闆的命

引用:
原帖由 hopelucky 於 2019-12-10 05:10 PM 發表

起碼有做老闆的命
謝謝你的指教

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]