• 瀏覽: 13,157
  • 回覆: 111
  • 追帖: 1
【歐聯】紅軍未確定出線 高普︰對薩爾斯保當決賽踢

2小時前

利物浦領隊高普周一在對薩爾斯堡的歐聯最後一場分組賽前出席記者會。

AAA

衞冕的利物浦在歐聯E組位居榜首,但仍未確定出線席位,周二最後一輪分組賽作客奧地利薩爾斯堡如落仍有機會出局,領隊高普在賽前記者會上表示這是他們生命中最重要的一場比賽,會像一場決賽般作準備。

高普周一表示︰「明晚是我們生命中最重要的一場比賽,因為(如果我們輸了)沒有下一場。我只希望我們踢出最佳表現,但所有人都知道這是一場決賽,我們為此而作準備。」
利物浦目前以5戰得10分在E組領先,拿玻里少1分排第二,薩爾斯堡7分排第三,紅軍只需再取1分便可穩入16強。不過,高普表示利物浦並非典型的歐聯冠軍,他說︰「我們仍然有野心得像瘋狂,我們會全力以赴,為生存而努力。我們不是來這裏而認為我們必須壓制薩爾斯堡,但我們會在每一個挑戰中戰鬥,100%。」

熱賣及精選
專心聯菜🤫

回覆 引用 TOP

留力聯賽,力頂李城

年年歐聯都係咁🙄

落去輕鬆打歐霸,其實對利記黎講唔係壞事

利記同組排首名係出局邊緣?  咁同組排名係利記後面既叫乜?   

李天命常說的,勝利者並非說最後一句的那個人,但很多人都喜歡搶著說最後一句,好像這才是贏家。
引用:
原帖由 織田信長 於 2019-12-10 12:50 PM 發表

落去輕鬆打歐霸,其實對利記黎講唔係壞事
歐霸係雞肋, 金錢同精神回報都唔大,
但又唔係可以輕言放棄果種.

況且打埋今場歐洲賽就會停,
淘汰賽要到出年二月先再打,
現時無論如何都係希望先晉級先再講.

引用:
原帖由 那些年 於 2019-12-10 12:53 PM 發表

利記歐冠作客特別差

引用:
原帖由 多明戈 於 2019-12-10 12:55 PM 發表

歐霸係雞肋, 金錢同精神回報都唔大,
但又唔係可以輕言放棄果種.

況且打埋今場歐洲賽就會停,
淘汰賽要到出年二月先再打,
現時無論如何都係希望先晉級先再講. ...
歐霸好多球隊都係英冠級別
而且打2場,好彩既話4強先會對到強隊
歐冠就正常場場都硬野

引用:
原帖由 watcher2019 於 2019-12-10 11:59 AM 發表

【歐聯】紅軍未確定出線 高普︰對薩爾斯保當決賽踢

2小時前

利物浦領隊高普周一在對薩爾斯堡的歐聯最後一場分組賽前出席記者會。

AAA

衞冕的利物浦在歐聯E組位居榜首,但仍未確定出線席位,周二最後一輪分組賽作客奧地利薩爾斯堡如落仍有機會出局,領隊高普在賽前記者會上表示這是他們生命中最重要的一場比賽,會像一場決賽般作準備。

高普周一表示︰「明晚是我們生命中最重要的一場比賽, ...
預祝英普出局!

回覆 引用 TOP

上年都係咁

引用:
原帖由 那些年 於 2019-12-10 12:53 發表

的確係有危機,主場贏4:3,作客一輸,除非4:5或以上,否則必輸對賽成績而畀紅牛反騎。利記呢两季歐聯作客一共輸咗5場,真係有啲危,還好紅牛一定要贏,唔會守,加上佢攻強守弱,利記仍可睇高一線。

拿坡里主場對最弱兼已出局嘅亨克,3分冇乜走鷄。

回覆 引用 TOP

利記分組賽會出局笑左一笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 贏咗有雞食 於 2019-12-10 12:35 PM 發表

留力聯賽,力頂李城
輸佐要去踢歐霸 仲衰
我有信心我利至少不敗
咪當我利歐聯冠軍冇料到

回覆 引用 TOP

上年加利仔都提醒過你啦
專心聯賽呀!
唔知今年佢對利記又有咩野意見

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]