• 瀏覽: 4,975
  • 回覆: 39
(轉自:新巴/城巴網頁)
http://mobile.nwstbus.com.hk/pdf/E201902712a03.pdf
感想:
不如快快摺了吧..
費時浪費資源

XD
熱賣及精選
W1 可參考W2, 改為服務港島東區

74X
引用:
原帖由 74x 於 2019-12-10 09:12 PM 發表

110 半特快可以收工

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 681 於 2019-12-10 21:02 發表

(轉自:新巴/城巴網頁)
http://mobile.nwstbus.com.hk/pdf/E201902712a03.pdf
感想:
不如快快摺了吧..
費時浪費資源
遲d變成街渡級的班次

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 74x 於 2019-12-10 09:12 PM 發表

W2只係加左兩個站, 總站/路線都不變
W1如果大改, 就同原有服務範圍差好遠

引用:
原帖由 ame3738 於 2019-12-10 11:30 PM 發表

W2只係加左兩個站, 總站/路線都不變
W1如果大改, 就同原有服務範圍差好遠
W1 已可以用東涌線取代

取消左佢算

74X
W1做唔起好正常,另外兩條W條都唔見得好,因為根本需求不高。反而W3 都做到下新界東通勤客,呢排下繁都要企人北上。

W1定線不錯,只係客源不足,金鐘站上車20分鐘左右去到西九龍站/柯士甸站,如果冇W1,金鐘去西九龍站便要搭港鐵去尖沙咀站行一大段路去尖東站轉車,或者搭去中環站行一大段路去香港站轉車,或者搭914在佐敦道落車,同樣要行上天橋行好遠,每個搭法都不理想

引用:
原帖由 AVBW@92^^ 於 11-12-2019 12:55 發表

W1定線不錯,只係客源不足,金鐘站上車20分鐘左右去到西九龍站/柯士甸站,如果冇W1,金鐘去西九龍站便要搭港鐵去尖沙咀站行一大段路去尖東站轉車,或者搭去中環站行一大段路去香港站轉車,或者搭914在佐敦道落車,同樣要行上天橋行好遠,每個搭法都不理想 ...
W1落車咪一樣要行上去高鐵站,根本無分別。
金鐘去九龍站都係15分鐘車程(連轉車),其實除咗要行同平之外睇唔出W1有咩特別嘅優勢。

行不改名,坐不改姓,呂小布!
引用:
原帖由 U-Transit 於 2019-12-11 02:43 PM 發表

W1落車咪一樣要行上去高鐵站,根本無分別。
金鐘去九龍站都係15分鐘車程(連轉車),其實除咗要行同平之外睇唔出W1有咩特別嘅優勢。
W1停正柯士甸站,隔離就係高鐵站喎!

而36B,42A總站果隻西九龍站簡直誤導,落左車行去售票處行咁遠,如果拿行李非常不便

一程過舒舒服服相俾行餐死已經係重大優勢,金鐘站去九龍站根本冇可能15分鐘到,金鐘去中環站都3分鐘,仲要行10分鐘去香港站東涌線月台,仲要等疏到死既東涌線,而香港站去九龍站都5分鐘車程,仲有九龍站行去西九龍站售票處/離境大堂都要12分鐘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SLGO 於 2019-12-11 09:35 發表

W1做唔起好正常,另外兩條W條都唔見得好,因為根本需求不高。反而W3 都做到下新界東通勤客,呢排下繁都要企人北上。
W2 都做到佐敦去東九特快,尤其佐敦加站之後
反而 W1 就真係得高鐵站去金鐘/中環

回覆 引用 TOP

W1 除非去埋中環灣仔繞道落港島東 做一下另一個特快 否則太多替代路線 否則有機會死剩2繁 或是 摺

W1早就應該和260合併,加快版的973滿足南區東部居民。

引用:
原帖由 炎夏可愛的山頭 於 2019-12-11 08:57 PM 發表

W1早就應該和260合併,加快版的973滿足南區東部居民。
你個建議都幾新穎
通常都係見到d人話建議拉去東區, 無乜見人講建議拉去南區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SamSam8652 於 2019-12-11 08:21 PM 發表

W1 除非去埋中環灣仔繞道落港島東 做一下另一個特快 否則太多替代路線 否則有機會死剩2繁 或是 摺
就算做港島東, 都未必好得幾多
始終最大問題係高鐵客及西九龍站附近客源唔多

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]