• 瀏覽: 2,255
  • 回覆: 10
請教一下各位,我有隻載左十幾年16610,想拎去洗下油,我早幾年係九龍錶行買野時佢地話過自己係勞力士授權維修中心,可以拎俾佢洗油,不過我對呢個講法有啲懷疑,想請教一下各位係咪?
另外如果上十四樓洗油要幾錢呢?
唔該各位

精選汽車
好多年之前就係,依家已經唔係啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2019-12-12 01:26 PM 發表

請教一下各位,我有隻載左十幾年16610,想拎去洗下油,我早幾年係九龍錶行買野時佢地話過自己係勞力士授權維修中心,可以拎俾佢洗油,不過我對呢個講法有啲懷疑,想請教一下各位係咪?
另外如果上十四樓洗油要幾錢呢?
唔該各位 ...
以前好多錶行,都有一個師傅係做維修,坐喺錶鋪裏邊。嗰個年代好多勞力士,刁陀甚至其他品牌嘅錶,佢哋都有辦法攞到啲正廠零件嘅!抹油係其中一個最基本嘅工序,佢哋可以攞到啲 O ring,甚至乎一啲好簡單嘅零件,例如錶帶同皮帶,不過而家全部返番去14樓搞。

回覆 引用 TOP

有人話所有勞力士專門店背後其實都由九龍錶行經營, 唔知真唔真?

回覆 引用 TOP

30年前仲係,九龍錶行比勞力士釘牌後,宜家淪落到屋村錶鋪一樣

引用:
原帖由 hkstc 於 2019-12-13 07:32 PM 發表

30年前仲係,九龍錶行比勞力士釘牌後,宜家淪落到屋村錶鋪一樣
認同,而家大部份得返D中下價錶賣,最貴嘅就得返GS。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkstc 於 2019-12-13 07:32 PM 發表

路過多口一問,點解比釘牌嘅?

不是啦,去中環怡和大厦14樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 地獄強勁的樓奴 於 2019-12-14 09:32 AM 發表

路過多口一問,點解比釘牌嘅?
點解比釘牌?

回覆 引用 TOP

唔該各位,我早十年左右買隻女勞果陣,九龍錶行都重係有牌,釘牌應該係呢十年內,我都想知咩事釘牌?

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2019-12-22 07:22 PM 發表

唔該各位,我早十年左右買隻女勞果陣,九龍錶行都重係有牌,釘牌應該係呢十年內,我都想知咩事釘牌?
可能比太大折頭被捉到

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]