• 瀏覽: 1,560
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
本人屋企用開星牌煤氣熱水爐,係十幾年前裝修師傅介紹裝,係上出排氣爐,一路都有啲小問題,曾經都換過爐(同一牌子),到現在又壞咗,今次想去煤氣公司買爐換爐,但煤氣公司上屋企睇位,話唔啱位裝,話喉位唔啱裝,除非牆位大裝修,煤氣公司職員建議我換返同一牌子熱水爐!
請問各位,我屋企如果唔大裝修浴室,係咪要裝返星牌熱水爐呢?因我現在係網上揾唔到星牌資料,thx!

熱賣及精選
呢個問題冇辦法答你,因為你屋企裝修係點樣冇人知

回覆 引用 TOP

煤氣公司D人同款就咁裝上去就乜都唔駛做最簡單.
佢可能唔識或唔想改咪同你講唔得.
你問下街外有牌的煤氣C父睇下改位得唔得.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3DDigital 於 2019-12-13 12:16 PM 發表

本人屋企用開星牌煤氣熱水爐,係十幾年前裝修師傅介紹裝,係上出排氣爐,一路都有啲小問題,曾經都換過爐(同一牌子),到現在又壞咗,今次想去煤氣公司買爐換爐,但煤氣公司上屋企睇位,話唔啱位裝,話喉位唔啱裝,除非牆位大裝修,煤氣公司職員建議我換返同一牌子熱水爐!
請問各位,我屋企如果唔大裝修浴室,係咪要裝返星牌熱水爐呢?因我現在係網上揾唔到星牌資料,thx! ...
咁講上手因為就雜牌爐而改位啦!長遠建議全改正规用番大牌子機,一勞永逸買個安心!

回覆 引用 TOP

唔該以上各位先,煤氣公司師傅話唔啱位裝,我都揾咗幾位師傅上嚟睇位,每位都要幾佰,但都無時間要等下星期!

回覆 引用 TOP

影張相過嚟睇下,另外講下而家爐嘅尺寸,會有其他牌子嘅,唔好擔心好唔好。

回覆 引用 TOP

星牌好似執左

引用:
原帖由 drhappycow718 於 2019-12-13 11:35 PM 發表

星牌好似執左
改咗歐之寶!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3DDigital 於 2019-12-13 12:16 PM 發表

請問各位,我屋企如果唔大裝修浴室,係咪要裝返星牌熱水爐呢?因我現在係網上揾唔到星牌資料,thx! ...
唔啱位裝 ? 原因係 ?

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-12-14 10:08 AM 發表

唔啱位裝 ? 原因係 ?
我都唔明點唔啱位,因當日師傅睇位得家中長者在場!事後我到煤氣中心問職員,職員打電話問師傅,職員解釋話我家浴室煤氣制位唔啱位,除非現在爐位大裝修!現在只好建議我用返舊牌子星牌(歐之寶)煤氣熱水爐!

引用:
原帖由 3DDigital 於 2019-12-14 10:16 AM 發表

我都唔明點唔啱位,因當日師傅睇位得家中長者在場!事後我到煤氣中心問職員,職員打電話問師傅,職員解釋話我家浴室煤氣制位唔啱位,除非現在爐位大裝修!現在只好建議我用返舊牌子星牌(歐之寶)煤氣熱水爐! ...
煤氣制位唔啱位 ?? 你叫佢再搵 cf 上黎睇多一次位和問清楚 ( 睇位應該 free of charge )

再者,唔啱位除非個排氣窿太細,或者幅牆好窄擺唔到熱水爐...........小弟不才,諗唔到其它原因

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-12-14 10:55 AM 發表

煤氣制位唔啱位 ?? 你叫佢再搵 cf 上黎睇多一次位和問清楚 ( 睇位應該 free of charge )

再者,唔啱位除非個排氣窿太細,或者幅牆好窄擺唔到熱水爐...........小弟不才,諗唔到其它原因 ...
撐你~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-12-14 10:55 AM 發表

再者,唔啱位除非個排氣窿太細,或者幅牆好窄擺唔到熱水爐...........小弟不才,諗唔到其它原因 ...
我屋企係上出式排氣,煤氣公司話叫師傅上嚟睇位,如果窿位太細要加二千幾三千蚊搭棚費整大啲個窿,我都話無問題!點知依家師傅直頭話唔啱位裝唔到,我依家用三佰五十蚊搵咗區內承接煤氣/石油氣師傅,今晚再上嚟睇多次位先死心😂😂😂

引用:
原帖由 3DDigital 於 2019-12-14 11:28 AM 發表

我屋企係上出式排氣,煤氣公司話叫師傅上嚟睇位,如果窿位太細要加二千幾三千蚊搭棚費整大啲個窿,我都話無問題!點知依家師傅直頭話唔啱位裝唔到,我依家用三佰五十蚊搵咗區內承接煤氣/石油氣師傅,今晚再上嚟睇多次位先死心😂😂😂! ...
係咪煤氣喉造得太高?
D爐較長就裝唔到,除非改低D喉。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2019-12-14 11:32 AM 發表

係咪煤氣喉造得太高?
D爐較長就裝唔到,除非改低D喉。
唔知呢,等今晚外面師傅睇過位先,多謝回覆!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]