• 瀏覽: 4,400
  • 回覆: 58
  • 追帖: 3
想請問,我屋企廁所裝咗TDK窗口式浴室寶,開係無問題,有熱風出,但沖沖吓,浴室寶就吹風出黎,想知依款窗口機是否咁樣,check返搖控器,都係Heat狀態,無轉吹風,有關師兄係咪都遇到咁嘅情況

熱賣及精選
引用:
原帖由 E-Sky 於 2019-12-13 04:38 PM 發表

想請問,我屋企廁所裝咗TDK窗口式浴室寶,開係無問題,有熱風出,但沖沖吓,浴室寶就吹風出黎,想知依款窗口機是否咁樣,check返搖控器,都係Heat狀態,無轉吹風,有關師兄係咪都遇到咁嘅情況 ...
部機無壞,喺感覺問題,
通常沖完涼成身熱,吹埋黎啲風,感覺會變咗係凍。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2019-12-13 04:45 PM 發表

部機無壞,喺感覺問題,
通常沖完涼成身熱,吹埋黎啲風,感覺會變咗係凍。
唔係喎,真係吹凍風出黎,我重禁搖控器Heat佢熄一熄機再開,就吹返熱風,真係唔知邊度出錯

引用:
原帖由 E-Sky 於 2019-12-13 05:10 PM 發表

唔係喎,真係吹凍風出黎,我重禁搖控器Heat佢熄一熄機再開,就吹返熱風,真係唔知邊度出錯
下次試吓唔好冲涼,開耐D睇睇有冇唔妥。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 E-Sky 於 2019-12-13 04:38 PM 發表

想請問,我屋企廁所裝咗TDK窗口式浴室寶,開係無問題,有熱風出,但沖沖吓,浴室寶就吹風出黎,想知依款窗口機是否咁樣,check返搖控器,都係Heat狀態,無轉吹風,有關師兄係咪都遇到咁嘅情況 ...
師兄,你睇下個時間較咗幾多

引用:
原帖由 evermore98 於 2019-12-13 06:01 PM 發表

師兄,你睇下個時間較咗幾多
我時間較1小時hot

回覆 引用 TOP

如果唔開水沖涼,佢好正常吹極都係熱風,一開花灑,大約二,三分鐘就吹凍風

引用:
原帖由 E-Sky 於 2019-12-13 06:17 PM 發表

如果唔開水沖涼,佢好正常吹極都係熱風,一開花灑,大約二,三分鐘就吹凍風
係體感温度唔同咗,部機正常。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2019-12-13 06:22 PM 發表

係體感温度唔同咗,部機正常。
開住吹熱風,同吹凍風二都好大出入,我再了解下先,由熱風變凍風,風速一樣,無話突然減慢風速變凍

可能overheat cut 左,可能。

引用:
原帖由 鄉下甩毛飛 於 2019-12-13 06:27 PM 發表

可能overheat cut 左,可能。
或者我今晚回家影相出黎,部機擺法位置比大家指教下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 E-Sky 於 2019-12-13 06:25 PM 發表

開住吹熱風,同吹凍風二都好大出入,我再了解下先,由熱風變凍風,風速一樣,無話突然減慢風速變凍
因為花灑水温度肯定比部機熱,
所以相比之下感覺變左凍風。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2019-12-13 06:27 PM 發表

因為花灑水温度肯定比部機熱,
所以相比之下感覺變左凍風。

唔知係咪依個原因呢,20度以上就熄熱風

引用:
原帖由 E-Sky 於 2019-12-13 06:33 PM 發表

唔知係咪依個原因呢,20度以上就熄熱風
有機會的…
如果想證明,可以擺個溫度計係出風口度,睇吓之前之後就知道原因了。

回覆 引用 TOP

有感溫制/hi cut ?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]