• 瀏覽: 2,172
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
呢種燈深圳買 有白光同黃光模式可以切換
最近白光個邊燒左 黃光就冇事 拆左個殼發現冇燈膽 唔似平時個d就咁買個新既型號差不多插入去就得
應該點搞好 定係要成個燈唔要換左佢

附件

QQ图片20191213182806.png(183.18 KB)

2019-12-13 06:30 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 ccc1247 於 2019-12-13 06:30 PM 發表

最近白光個邊燒左 黃光就冇事 拆左個殼發現冇燈膽 唔似平時個d就咁買個新既型號差不多插入去就得
應該點搞好 定係要成個燈唔要換左佢 ...
自己唔好攪,係火牛壞,成套換咗佢仲快靚正。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

鴨記有淨三色燈玉買連磁石另有搖控器,自已都可換.
首先關電源及鬆去原燈燈飾外殼,鬆丟來電源另將舊有燈玉固定羅斯拆除整套舊燈玉棄置
將新購三色燈玉裝上有磁石及駁回電源便可.

引用:
原帖由 pclee9413 於 2019-12-13 07:11 PM 發表

鴨記有淨三色燈玉買連磁石另有搖控器,自已都可換.
首先關電源及鬆去原燈燈飾外殼,鬆丟來電源另將舊有燈玉固定羅斯拆除整套舊燈玉棄置
將新購三色燈玉裝上有磁石及駁回電源便可. ...
謝分享

回覆 引用 TOP

禾其中一个汲頂灯刀壞左一隻光

搖控又壞埋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ccc1247 於 2019-12-13 06:30 PM 發表

可以考慮類似呢D。。。。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:

淘佬搵

被禁言一星期仲唔醒目,放監後都係要繼續日日瘋狂派膠,之前真身已被永禁,而家又再犯被永禁,抵 L 死啦
版大可否俾個機會我請不要在上班區永禁我包冇下次,版大求求你,切一個期限俾我,好不好

回覆 引用 TOP

應該是白光的其中一粒LED燒了,只要换壞了的一段便可,但樓主不懂電,還是找師傅多維修或换灯安全些。

回覆 引用 TOP

加上怪現象
成套换平過|只買火牛

所以整火登一部份不如LED一和火牛一齊换

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

引用:

鴨記有大把parts.

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

LED 通常壞火牛, 淘寶賣緊佰幾人仔, 成套換把拉,
若可以的話問賣家螺絲窿距離 同現有既一唔一樣,
唔洗鑽窿齋換燈架, 鬆簪玉 按簪玉, EASY JOB.

回覆 引用 TOP

換燈仲快

回覆 引用 TOP