• 瀏覽: 2,163
  • 回覆: 23
兩餸飯,不過唔係大雞六嗰隻,呢次係去吉吉家,兩餸飯,連三文魚面豉湯,加凍檸茶,多謝$55。
牛肉飯一貫水準,冇咩特別,天婦羅飯兩件仿蟹柳,一件茄子,另一件食唔出咩嚟,好似有啲蝦肉(不是成隻)加南瓜蓉壓成,至於炸方面,啲粉唔夠脆,亦唔鬆...

附件

20191214_130208.jpg(155.04 KB)

2019-12-14 04:24 PM

20191214_130210.jpg(202.66 KB)

2019-12-14 04:24 PM

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
熱賣及精選
唔收貨!
東方兄快煮餐一樣嘅,包保個世界唔同晒

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-12-14 04:25 PM 發表

唔收貨!
$55話好我一定唔會認同,但叫做得過且過啦。講番,今日去二粥面食早餐,我都唔知佢地做乜嘅,叫咗坐響度成20分鐘,淨係嚟得杯凍檸茶,我叫個通粉配腸仔炒旦,居然厨房係咁出炒面、粥,又趕時間,火滾飲埋杯檸茶同佢講唔要,起身走,條八婆竟然一啲歉意都冇,居然仲話:哦,好...,吹賬。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-12-14 04:25 PM 發表

唔收貨!
白白唔見三十幾蚊。

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-14 04:37 PM 發表

白白唔見三十幾蚊。
無奈,其實所有嘢都煮定,只係啲廚工點去做,但香港嘅食府真係越嚟越不知所謂係事實。

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
正喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-14 04:24 PM 發表

兩餸飯,不過唔係大雞六嗰隻,呢次係去吉吉家,兩餸飯,連三文魚面豉湯,加凍檸茶,多謝$55。
牛肉飯一貫水準,冇咩特別,天婦羅飯兩件仿蟹柳,一件茄子,另一件食唔出咩嚟,好似有啲蝦肉(不是成隻)加南瓜蓉壓成,至於炸方面,啲粉唔夠脆,亦唔鬆... ...
試下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-14 04:24 PM 發表

牛肉飯一貫水準,冇咩特別,天婦羅飯兩件仿蟹柳,一件茄子,另一件食唔出咩嚟,好似有啲蝦肉(不是成隻)加南瓜蓉壓成,至於炸方面,啲粉唔夠脆,亦唔鬆... ...
我就係想試吓呢個餐

目標人物
引用:

原來有新野; 有機會一定去試下先

回覆 引用 TOP

係咪影既角度問題 好似好大碗好爆既感覺

我要右邊的肥牛飯!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

唔自煮?

回覆 引用 TOP

唔好食啲唔健康的食物
我有個fd日日食吉X家,食到有危疾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傲骨 於 2019-12-14 04:50 PM 發表

我就係想試吓呢個餐
冇咩驚喜,不過$55包凍飲,算係OK,其實佢個鮮凍檸茶幾有水準,起碼唔會甜到咩咁,亦唔會淡到飲滾水咁,能保持水準,而且一般嚟講,佢個檸茶,篤完都唔會濁晒,呢個我最鍾意。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右