• 瀏覽: 4,625
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
見到立法會個網站,最近乜位都請喎?唔通好多人走?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
入面些位太西

回覆 引用 TOP

有冇話邊個部門/職位特別西?

回覆 引用 TOP

見學歷中學程度至碩士程度都有

回覆 引用 TOP

有oa最好,全政府都已無的職位,又有飯鐘!係政府做緊的wm,尢其取了公屋的真係要把握機會!

有冇人知點解要獨立請,唔係公務員做呢?

真係因爲三權分立?

聽閒立法會秘書處不是政府部門,所有職位也是合約聘請。

引用:
原帖由 AYH 於 2019-12-15 02:34 PM 發表

有冇人知點解要獨立請,唔係公務員做呢?

真係因爲三權分立?
係三權分立,不過入面好多野都跟政府模式,好多職位同政府一樣.當然都可以唔跟,譬如保留oa.

引用:
原帖由 317248118 於 2019-12-15 05:34 PM 發表

係三權分立,不過入面好多野都跟政府模式,好多職位同政府一樣.當然都可以唔跟,譬如保留oa.
咁可否問一下,佢既薪酬有跳point 是否意味都會續約?

如icac一樣?

引用:
原帖由 388Holder 於 2019-12-15 05:20 PM 發表

聽閒立法會秘書處不是政府部門,所有職位也是合約聘請。
3年約,人工參照政府,高級職位有酬金15%,中低層就得10%.房屋福利聽講係無,每個月俾多少少津貼作為補償.

引用:
原帖由 AYH 於 2019-12-15 05:35 PM 發表

咁可否問一下,佢既薪酬有跳point 是否意味都會續約?

如icac一樣?
正常會續到你65歲,同icac一樣.不過好似無房屋福利,每個月按級別俾多d錢你,加人工那些都一樣.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 317248118 於 2019-12-15 05:38 PM 發表

3年約,人工參照政府,高級職位有酬金15%,中低層就得10%.房屋福利聽講係無,每個月俾多少少津貼作為補償.
請問師兄/姐是否曾經係入面做過?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 317248118 於 2019-12-15 05:34 PM 發表

點解會保留OA既?

提示:支持鍵盤翻頁左 右