• 瀏覽: 829
  • 回覆: 6
請問箱根湯本到強羅的交通是否已正常,謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 mee-mee 於 2019-12-14 10:54 PM 發表

請問箱根湯本到強羅的交通是否已正常,謝
箱根湯本同強羅之間登山電車仍然停駛,有巴士代替直接來往箱根湯本同強羅,中途唔停站。
https://www.hakonenavi.jp/international/tw/around
留意佢announcement,強羅上去早雲山嘅登山纜車都停咗。

回覆 引用 TOP

請問ching們,如我
Day1)到東京
Day2)新宿去箱根湯木-元箱根港-坐船桃源台-空中纜車到大湧涌谷-(巴士)到強羅,住強羅
Day3)強羅M缐巴士到御殿場-再去河口湖,住河口湖
Day4)全日河口湖,住河口湖
Day5)河口湖番新宿
請問我應該買乜pass,箱根周遊券又好似吾太啱,箱根富士周遊券定吾買pass
請各高手指教

引用:
原帖由 mee-mee 於 2019-12-15 05:07 PM 發表

請問ching們,如我
Day1)到東京
Day2)新宿去箱根湯木-元箱根港-坐船桃源台-空中纜車到大湧涌谷-(巴士)到強羅,住強羅
Day3)強羅M缐巴士到御殿場-再去河口湖,住河口湖
Day4)全日河口湖,住河口湖
Day5)河口湖番新宿
請問我應該買乜pass,箱根周遊券又好似吾太啱,箱根富士周遊券定吾買pass
請各高手指教 ...
Day 2點解咁行法?要攞住行李兜大圈會好唔會太辛苦?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 little_lam 於 2019-12-15 10:01 PM 發表

Day 2點解咁行法?要攞住行李兜大圈會好唔會太辛苦?
只會攞個旅行袋,不太重。
因爲想去箱根坐下船同去大涌谷,所以咁行🤣

引用:
原帖由 mee-mee 於 2019-12-15 10:06 PM 發表

只會攞個旅行袋,不太重。
因爲想去箱根坐下船同去大涌谷,所以咁行🤣
咁可考慮箱根湯本先去強羅check in酒店,之後強羅坐巴士去早雲山,轉吊車去大涌谷同桃源台,再坐船去元箱根,跟住先返酒店。
至於pass,可以睇下富士箱根周遊卷,應該包咗啲河口湖嘅交通,你search下睇下啱唔啱使。

回覆 引用 TOP

請問各位,現時仍有巴士往來箱根及御殿埸outlet嗎?因見有d路好似未通

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]