• 瀏覽: 4,347
  • 回覆: 15
有冇人12月10日後經港珠澳去澳門?係未一定要有回鄉証?冇會唔會唔俾入境?

提示: 違規內容已被屏蔽
係要回鄉證,因為大橋設咗安驗站,一定要有回鄉證先過到關,不信就自己去試下

引用:
原帖由 ladyluck 於 2019-12-17 12:40 PM 發表

有冇人12月10日後經港珠澳去澳門?係未一定要有回鄉証?冇會唔會唔俾入境?
咩證都唔洗指下個鼻就得

回覆 引用 TOP

又低能問題

我享受美食資訊,因美食對於我來講是讓身心深呼吸的方法,所以對食物都有一定要求。當然,咸魚白菜各有所愛,文章內容只代表我個人意見,我喜歡的你未必懂欣賞,而我討厭的卻有可能是妳的最愛,所以不要浪費時間留言跟我說我吃的有多不值,最重要好食,平貴冇問題。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ladyluck 於 2019-12-17 12:40 PM 發表

我12月19經港珠澳去澳門, 有問, 我說沒有回鄉証
交澳門身份証, 說...不是不讓我回家嘛
放行

引用:
原帖由 eriealan 於 2019-12-21 07:36 PM 發表

我12月19經港珠澳去澳門, 有問, 我說沒有回鄉証
交澳門身份証, 說...不是不讓我回家嘛
放行
你有澳門身份證當然冇問題啦!

回覆 引用 TOP

經港珠澳橋過澳門真的要帶回鄉證嗎?
如小朋友沒有怎辦?只是想過澳門

引用:
原帖由 ladyluck 於 2019-12-17 12:40 發表

以後過澳門要立定遺書

好快食樹皮年代
偉大的祖國在東人工島已常規設立大橋邊檢了,
凡在康講去過遊行的、以後仲過唔過去?

引用:
原帖由 661033 於 2019-12-22 12:52 PM 發表

經港珠澳橋過澳門真的要帶回鄉證嗎?
如小朋友沒有怎辦?只是想過澳門
過澳門不用回鄉證。

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]