• 瀏覽: 3,798
  • 回覆: 31
屋企由於冇媒氣,只用儲水式電熱水爐,想換速熱式,不過我屋企得單上電,我見德國寶有隻話係雙內膽輪流加熱,可以出到45min 熱水沖涼,是否OK ?  因為我見2018年銷委會做的testing,全部牌子都係得10min熱水出到,請問有冇人用緊德國寶或其他牌子可以推介下?

熱賣及精選
引用:
原帖由 andyliauw 於 2019-12-21 04:09 PM 發表

屋企由於冇媒氣,只用儲水式電熱水爐,想換速熱式,不過我屋企得單上電,我見德國寶有隻話係雙內膽輪流加熱,可以出到45min 熱水沖涼,是否OK ?  因為我見2018年銷委會做的testing,全部牌子都係得10min熱水出到,請問有冇人用緊德國寶或其他牌子可以推介下? ...
我都單相電,你最緊要裝大儲水爐,寒冷天氣先夠熱水沖半個鍾

最好買15卡倫/有55公升熱水10-20公升完全唔夠用,要就住就住

回覆 引用 TOP

剛裝修完用緊6SSL, 越沖越熱, 又夠薄身

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andyliauw 於 2019-12-21 04:09 PM 發表

屋企由於冇媒氣,只用儲水式電熱水爐,想換速熱式,不過我屋企得單上電,我見德國寶有隻話係雙內膽輪流加熱,可以出到45min 熱水沖涼,是否OK ?  因為我見2018年銷委會做的testing,全部牌子都係得10min熱水出到,請問有冇人用緊德國寶或其他牌子可以推介下? ...
德國佬.........good luck

回覆 引用 TOP

今日我都見識到呢種熱水爐,唔係德國佬,但係都唔錯,係快熱嘅。

回覆 引用 TOP

請問係咩牌子?

回覆 引用 TOP

德國佬6SSL 我見消委會報告2018年個報告 : (23升花灑式雙內膽熱水爐):24.6秒/9.7分鐘 ,得9.7分鐘出到熱水,是否正確?

引用:
原帖由 andyliauw 於 2019-12-24 05:45 PM 發表

德國佬6SSL 我見消委會報告2018年個報告 : (23升花灑式雙內膽熱水爐):24.6秒/9.7分鐘 ,得9.7分鐘出到熱水,是否正確?
德國寶是大陸制,差到爆

ccl 上150
不是奇事

回覆 引用 TOP

我住緊嗰度用緊舊款德國寶,GPU-6.5,配有濾芯嘅慳水花灑,沖兩個字涼都唔洗郁個熱水掣。
新屋買咗GPU-6SSL,跟機有慳水花灑,相信效果都唔錯,係價錢貴過GPU-6.5差不多一千蚊,都要三千幾蚊💸

回覆 引用 TOP

佢有說明可以用45min 熱水,係咪要煲好耐先可以用?

回覆 引用 TOP

引用:

屋企由於冇媒氣,只用儲水式電熱水爐,想換速熱式,不過我屋企得單上電,我見德國寶有隻話係雙內膽輪流加熱,可以出到45min 熱水沖涼,是否OK ?  因為我見2018年銷委會做的testing,全部牌子都係得10min熱水出到,請問有冇人用緊德國寶或其他牌子可以推介下? ...
去中電陳列室睇;西洋菜街有分店~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-1-6 01:24 PM 發表

去中電陳列室睇;西洋菜街有分店~
西洋菜街分店話單上電速熱式既德國寶其實要煲好耐先頂到20min熱水,唔知有冇師兄用緊可以分享下?

引用:
原帖由 andyliauw 於 2020-1-6 03:19 PM 發表

西洋菜街分店話單上電速熱式既德國寶其實要煲好耐先頂到20min熱水,唔知有冇師兄用緊可以分享下?
中電有咩advices ??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-1-6 04:15 PM 發表

中電有咩advices ??
sales 話所有單上電的速熱式都唔可以快速煲水及恆溫 (伊豆牌話煲5min就可以keep住用熱水,德國佬話可以
用40min不過唔知要煲幾耐),我應該相信中電定代理好?

引用:
原帖由 andyliauw 於 2020-1-6 06:38 PM 發表

sales 話所有單上電的速熱式都唔可以快速煲水及恆溫 (伊豆牌話煲5min就可以keep住用熱水,德國佬話可以
用40min不過唔知要煲幾耐),我應該相信中電定代理好? ...
我衹會信中電。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]