• 瀏覽: 4,377
  • 回覆: 33
  • 追帖: 2
美國評價極高,睇咗3 集,真係正,故事創新。

https://youtu.be/eb90gqGYP9c進入香討影片區

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
多一條 trailer...

https://youtu.be/SLP_fbecyNU

回覆 引用 TOP

點創新?可否形容一下?

回覆 引用 TOP

D龍CG好L核突,不過D打鬥比起一般美劇超晒班

回覆 引用 TOP

一晩時間,睇曬了。可能係我事前冇煲下隻game, 同d人物關係,所以開頭都睇到我好多??
期待season 2

引用:
原帖由 BlingBlingBa 於 2019-12-22 09:54 PM 發表

一晩時間,睇曬了。可能係我事前冇煲下隻game, 同d人物關係,所以開頭都睇到我好多??
期待season 2
勁 ! 睇咗 2 晚,而家睇緊第6 集。

我只睇了頭2集, 都覺得好好睇. 不過都覺得要本身有玩過隻game甚至睇過小說才會睇得容易d, 因劇一開始已經"黎料"都無花時間去介紹下d角色. 少少投訴係yennefer唔夠game靚 (之前睇trailer已經知佢會變做靚女)

引用:
原帖由 rhk100 於 2019-12-22 10:10 PM 發表

勁 ! 睇咗 2 晚,而家睇緊第6 集。
放大假,就當然要煲劇la

+1 真係好好睇
我都睇完第一季 都好期待第二季
我不評論劇內容 但劇嘅配樂好麻麻
我知道隻game嘅配樂真係好好聽 好古典 我中意聽到樹琴嘅配樂
期待有好聽嘅配樂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AOZ 於 2019-12-23 09:21 AM 發表

我只睇了頭2集, 都覺得好好睇. 不過都覺得要本身有玩過隻game甚至睇過小說才會睇得容易d, 因劇一開始已經"黎料"都無花時間去介紹下d角色. 少少投訴係yennefer唔夠game靚 (之前睇trailer已經知佢會變做靚女) ...
"少少投訴係yennefer唔夠game靚"

身材好補返曬。

netflix 真心勁
個畫面拍到勁靚
但無咩野好睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlingBlingBa 於 2019-12-23 12:57 PM 發表

放大假,就當然要煲劇la
我今晚睇完,應該忠於集 game, 最常講個字係 "Destiny",其望 season 。

回覆 引用 TOP

無玩過GAME, 亦無睇過書, 頭幾集真係睇到我一頭霧水, 太多地方名, 太多國家名, 兩條故事線時序又唔一樣.....
男主Geralt 除咗劍術之外, 有時隻手會放嘢, 究竟係變種人特異功能定係魔法? 仲有佢成日取出一個細樽仔嚟飲, 究竟係寶礦力定印度神油? 部份觀眾例如我都係一張白紙, 主角有乜能力, 你點都交代吓!
整體上, 我覺得編劇寫得麻麻, 幸好打鬥幾精采, 不過唔係集集都有, 打多啲會好啲!!

暫時外國網站評分:
Rotten Tomatoes : 56%
Metacritic: 53
IMDB: 8.8 (10分滿分)

引用:
原帖由 肥蜜蜂 於 2019-12-24 10:39 AM 發表

無玩過GAME, 亦無睇過書, 頭幾集真係睇到我一頭霧水, 太多地方名, 太多國家名, 兩條故事線時序又唔一樣.....
男主Geralt 除咗劍術之外, 有時隻手會放嘢, 究竟係變種人特異功能定係魔法? 仲有佢成日取出一個細樽仔嚟飲, 究竟係寶礦力定印度神油? 部份觀眾例如我都係一張白紙, 主角有乜能力, 你點都交代吓!
整體上, 我覺得編劇寫得麻麻, 幸好打鬥幾精采, 不 ...
我同你一樣,無打過集 game,  無睇過本書,一路睇一路估,不過睇完8集後會解開你大多數 疑問。

tips : 頭幾集的人物( Witcher, Yennefer, Ciri 公主) 不是在同一個 timeline,最後都會相遇 by "destiny "。

回覆 引用 TOP

"暫時外國網站評分:
Rotten Tomatoes : 56%
Metacritic: 53
IMDB: 8.8 (10分滿分))"

Rotten tomatoes 的 影評人俾出相對低分,不過在最 popular TV 都排頭位,而且的 readers comment 跟影評人分別很大。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]