• 瀏覽: 39,677
  • 回覆: 204
  • 追帖: 11
+2
請問有甚麼餐廳與博物館推介?

引用:
原帖由 russialover 於 2019-12-25 06:34 AM 發表

如果你係香港的話,一般做法就係上網搵中介公司申請旅遊邀請函,由申請到寄到黎香港大約一星期(因為通常都係用速遞),然後去領事館申請旅遊簽證。 ...
程序都幾複雜吓 。

俄羅斯人係咪比較冷漠,不太禮貌?

俄羅斯盛產美女,系真嘅咩

你兩兄妹有無份拍離地自由行?

引用:
原帖由 織菊妨基 於 2019-12-25 02:12 AM 發表

俄羅斯唔係移民國家,基本上入藉只有結婚,visa只有工作簽 學生簽 商務簽
工作簽要有公司認頭去出invatation letter,第一次簽一年多簽。
學生簽要學校出invitation letter,只有3個月單簽,到期45天前要搞extension,之後就係同學費掛鉤大約半年既多簽,俾學校踢就基本上14日內要離境。
商務簽都要公司認頭,只有90日單簽 ...
多謝回覆,好詳細。系呢,你是否在人俄國?

我想問下用土庫曼馬特幣可以直接消費或兌換成盧布或美金嗎?

[quote]原帖由 peterboy 於 2019-12-25 09:06 AM 發表

程序都幾複雜吓 。 [

....特區護照免簽證(2星期....)

引用:
原帖由 米當股神係廢人 於 2019-12-25 01:51 AM 發表

有無打算定居?
.....選定居當然揀XXXXXX(XXXX,..)...

引用:
原帖由 chicky 於 2019-12-25 05:24 AM 發表

Yakutsk, 響西伯利亞東部,靠近中國東北黑龍江,係全世界最凍既城市
Thank q you    I live in vancouver.

俄羅斯人係唔係唔多鐘意美國人?

引用:
原帖由 AlanKwok1122 於 2019-12-23 01:18 PM 發表
治安如何?
出夜街安全嗎?
一定好過E家香港、黑耳完曱甴黑暴治港,響香港住到半年、相信除咗敘利亞伊拉克之纇地方
任何地方也安全

引用:
原帖由 特大大 於 2019-12-25 04:12 AM 發表
俄羅斯是否很排“華”
重有地方排華得過香港?

引用:
原帖由 russialover 於 2019-12-23 05:26 AM 發表
大家好!
我地兩兄妹係俄羅斯留學生,宜家係聖彼得堡住,分別居俄超過6年及3年。

如果大家有任何俄羅斯既旅遊問題,都歡迎提問,答得到既都會盡量答。 ...
叫G多少錢?OK嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]