• 瀏覽: 5,297
  • 回覆: 18
大家好, 小妹下年7月尾會考路試 
我想問下, 到時成功後, 想買車, 到時加裝個箱可以載狗狗嗎?

因為好似未見到有人話可以載寵物, 唔知係唔係唔得既呢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 Ting1018 於 2019-12-24 12:37 發表

我想問下, 到時成功後, 想買車, 到時加裝個箱可以載狗狗嗎?

因為好似未見到有人話可以載寵物, 唔知係唔係唔得既呢? ...
可以呀..我都見過人地用綿羊載狗仔...

我係現代人

回覆 引用 TOP

請問人地係唔係整個飛機籠載狗狗?
定係有特別為狗狗做既箱? 我隻狗狗係史納莎, 好想之後帶佢周圍去

我本身唔係好高, 考棍波牌, 望落去好多車都好似好高甘
除左學果架MSX 125 岩我高度, 有冇好車介紹?
因為個子細粒, 三輪車係唔係會唔會係好選擇?
上網睇Adiva / yamaha tricity /Piaggio, 都有D心動

三輪車停車都要落腳。

回覆 引用 TOP

三輪車較重 建議試坐下

回覆 引用 TOP

Honda Rebel 500 座高690

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ting1018 於 2019-12-24 12:37 PM 發表

因為好似未見到有人話可以載寵物, 唔知係唔係唔得既呢? ...
純邏輯去唸,點都要用籠,安全起見,門要加索帶,以防個門行車震動彈開。

回覆 引用 TOP

個人認為:
1. 首先,妳要肯定汪星人唔怕身處馬路上既一切,包括車聲,高速行車近距離跟車同行,佢唔暈車浪,妳有足夠既行車經驗可以有餘愉在行車同時照顧佢既需求。
2. 一個絕對穩固既case, 就算有跌車等意外,都可以保護到佢。
3. 36係比較安全,但唔代表唔會跌車,建議用單車同佢做下測試先。

回覆 引用 TOP

其實會唔會call車去載寵物會好D呢?電單車始終有一定危險性,而且載狗唔知隻狗會唔會驚,一驚亂咁郁仲危險。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ting1018 於 2019-12-24 14:46 發表

請問人地係唔係整個飛機籠載狗狗?
定係有特別為狗狗做既箱? 我隻狗狗係史納莎, 好想之後帶佢周圍去

我本身唔係好高, 考棍波牌, 望落去好多車都好似好高甘
除左學果架MSX 125 岩我高度, 有冇好車介紹?
因為個子細粒, 三輪車係唔係會唔會係好選擇?
上網睇Adiva / yamaha tricity /Piaggio, 都有D心動 ...
平地台綿羊就得,我見到係咁
身形嬌小就msx125 monkey 125啦

我係現代人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ting1018 於 2019-12-24 12:37 發表

得!個箱一定要穩定。

回覆 引用 TOP

師姐,考埋46啦,載狗穩陣d好

回覆 引用 TOP

呢啲要睇番你隻狗狗。我隻狗就算坐車都係坐唔定,坐得長途仲雲車浪,連雞肉都唔想食。

回覆 引用 TOP

吹口琴、撚玉簫、炒碟靚蜆、焗個蛋撻、
占卜星相、觀人於微、風流自命、竊玉偷香。

回覆 引用 TOP

白痴先會咁做...

違規內容

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]