• 瀏覽: 4,148
  • 回覆: 17
做左幾年維修。聽聞同親自經歷。
當一的十年以上老海鮮。要被逼退休或者被逼走。大廈就會從此多事。

我同呢種人一齊做左半年野。對其人格了解都略知一二。
但自己都系功夫吳夠。技不如人。但系最近因為我發現他原來系爛賭欠落周身債。搞到要踎系大廈避債。師徒關係斷。加上重要日日提我帶他去澳門賭錢。我屌你老帽呢樣我最火滾。
自己真系頂吳順呢條老廢物。恥與為伍
唯有暗然離去。

因為自己真系搞吳店甘大棟商廈。(得兩條友)
自己身手吳夠好。琴高琴低有時吳得就吳得。

講到尾都系自己能力有限同埋香港環境實在太吳適合我呢d中國人生活。所以租左屋去橫琴住。來往澳門。用d老本自己去賭場嘗試下。

Ps. 打機已7年。自己知自己事。同路人知我講物。

回覆 引用 TOP

老本有幾多?

引用:
原帖由 400GIGA 於 2019-12-29 10:49 發表

老本有幾多?
80k

自知唔夠功力, 搞唔掂搵外判.

引用:
原帖由 jovansoul 於 2019-12-29 16:25 發表

自知唔夠功力, 搞唔掂搵外判.
水浸lift 底。規矩系要自己吸。我落吳到井底老野落到我比人屌。其實棟大廈好多野要做都有高危險性。我吳想博。

引用:
原帖由 raywongwork 於 2019-12-29 04:29 PM 發表

水浸lift 底。規矩系要自己吸。我落吳到井底老野落到我比人屌。其實棟大廈好多野要做都有高危險性。我吳想博。
你貪生怕死, 咁簡單功夫都唔做, 呃錢, 九成吞樸, 交一成工作, 睇嚟到今日唔俾人炒是你幸運.

引用:
原帖由 jovansoul 於 2019-12-29 16:39 發表

你貪生怕死, 咁簡單功夫都唔做, 呃錢, 九成吞樸, 交一成工作, 睇嚟到今日唔俾人炒是你幸運.
能者居之。講真其實系我緣盡此地。要我贏一日人工的技巧和勇氣。相比起在此地工作博命。實在系不成比例。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 raywongwork 於 2019-12-29 12:21 PM 發表

80k
少左D😨 每日贏1500-2000好走了

引用:
原帖由 400GIGA 於 2019-12-29 21:19 發表

少左D😨 每日贏1500-2000好走了
有一日急左d。成個月贏的12萬輸㘔。
因為輪到條老物放年假。捲都照去。
之前又系甘。吳見6萬。都系用6日年假追翻追翻。
自從呢兩次我承認真系兼顧吳到兩邊。我穩得果15500炸大佬。
系金碧我hea住打都有你呢個數

回覆 引用 TOP

做睇火咁好做都唔做,我屋村睇火成日做住宅維修發過發哥

Bang
引用:
原帖由 bang709394 於 2019-12-30 13:44 發表

做睇火咁好做都唔做,我屋村睇火成日做住宅維修發過發哥
好野吳系無。但掟出街同執到機會低

回覆 引用 TOP

師傅你住喺邊度 有什麼電牌?因為有一種數據中心睇火 負責睇住啲機和抄表,一有問題就call搵判頭跟,長短周或者返5日,但就要輪通宵,如果數據中心越近九龍區人工 福利就越低,新界區就人工福利高 而且經常請唔到人 例如將軍澳粉嶺

引用:
原帖由 al511 於 2019-12-30 14:04 發表

師傅你住喺邊度 有什麼電牌?因為有一種數據中心睇火 負責睇住啲機和抄表,一有問題就call搵判頭跟,長短周或者返5日,但就要輪通宵,如果數據中心越近九龍區人工 福利就越低,新界區就人工福利高 而且經常請唔到人 例如將軍澳粉嶺 ...
沒有電牌。只有控制箱中工。住何文田。珠海有租屋。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 al511 於 2019-12-30 14:04 發表

師傅你住喺邊度 有什麼電牌?因為有一種數據中心睇火 負責睇住啲機和抄表,一有問題就call搵判頭跟,長短周或者返5日,但就要輪通宵,如果數據中心越近九龍區人工 福利就越低,新界區就人工福利高 而且經常請唔到人 例如將軍澳粉嶺 ...
粉齡好。因為我最中意就系反大陸。東沖就更加好。另外我有個舊同事以前系機電處一級科文已退休。有a牌。系沙田威院度退出來。。目前在粉領祥華村做緊。應該系百分之百合適你職位。他住馬鞍山。粉領翻工。剛剛我留言問緊他有沒有興趣先。

引用:
原帖由 raywongwork 於 2019-12-30 04:32 PM 發表

粉齡好。因為我最中意就系反大陸。東沖就更加好。另外我有個舊同事以前系機電處一級科文已退休。有a牌。系沙田威院度退出來。。目前在粉領祥華村做緊。應該系百分之百合適你職位。他住馬鞍山。粉領翻工。剛剛我留言問緊他有沒有興趣先。 ...
冇電牌就一定唔請個喇,同埋要輪通宵唔係個個得,有的就唔使輪通宵嘅 但係就要實做囉 唔係咁適合你哋 個名叫做冷氣機房操作員,數據中心就經常登報紙或者勞工處請人有時登太耐冇再登但都請人,你可以e-mail逐間公司問,你可以google搜尋

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]