• 瀏覽: 6,552
  • 回覆: 12

葡萄牙足球金童 Cristiano Ronaldo 吸金能力跟球技一樣早已達致神台級水平,賺得多亦花得豪,除了豪車之外他亦喜歡收藏奢華手錶。最近 Ronaldo 出席一個公開活動時,就被發現手戴著價值近半百萬美元的 Rolex GMT-Master Ice,這支手錶以白金製成錶殼,錶身以至錶圈總共鑲上了 30 Carat 鑽石,約值 $490,000 美元,是迄今 Rolex 品牌定價最昂貴的手錶,雖然如此,但以周薪超過 50 萬英鎊的 Ronaldo 來說,他上一個星期班(或發一個 IG 貼文)就買到了。值得一提的是,這枚號稱 Rolex 最貴的手錶也並非 Ronaldo 「已知」最高價值的手錶收藏,據悉他還有一枚價值 $157 萬美金的 Franck Muller,感到無力了嗎?

熱賣及精選
D錢多到洗幾世

活在當下

回覆 引用 TOP

暴發户通常無咩品味,貴係D石,呢隻牌子嘅錶玉係好普通水平,要威不如買粒百卡最高4C鑽石,掛係心口。

但係用10 年前ipod 👍🏻

回覆 引用 TOP

什麼

回覆 引用 TOP

屌,人哋帶 G-shock 就話人虛偽,你哋班窮L究竟想典L樣啫?

引用:
原帖由 DisStyle 於 2020-1-3 03:48 PM 發表

都未玩到字畫 古董

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f1kon 於 2020-1-10 03:19 PM 發表

屌,人哋帶 G-shock 就話人虛偽,你哋班窮L究竟想典L樣啫?
香港班傻人係咁, 人買a,你就話不如買b,最後自己咩都冇,無殼蝸牛, 一生失敗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbc6db5991d770 於 2020-1-7 06:10 PM 發表

暴發户通常無咩品味,貴係D石,呢隻牌子嘅錶玉係好普通水平,要威不如買粒百卡最高4C鑽石,掛係心口。
人地貴在限量,大把野根本唔值錢Tim
好多勞都炒價,不如你又解釋下點解

引用:
原帖由 Newbie_E 於 2020-1-13 08:26 AM 發表

話C朗拿度係暴發戶唔識野喎⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Newbie_E 於 2020-1-13 08:26 AM 發表

真係識錶嘅唔會玩撈,佢咁多中意只係戴出街係阿毛都識。貴只係炒
睇下咩叫做頂級工藝。

附件

74834760_3332004433507095_5388455459776626688_o.jpg(98.88 KB)

2020-1-13 08:07 PM

回覆 引用 TOP

講有錢你夠油王國多,買架747都係要黎運馬炸,但都係土佬,

回覆 引用 TOP

引用:

咁只因為勞識營銷姐,越熱門款就故意限制產量,產量小自然保值。真正去工藝錶係AP PP 伯爵 芝柏果類。就算單論可靠性都未到勞,好似美國太空總署呢類專業科學機構經過不同極端環境測試後都選佢對家OMEGA做太空人用錶而唔選勞。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #名人 #手錶
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]