• 瀏覽: 6,292
  • 回覆: 27
  • 追帖: 2
嚟緊將會去福岡,由於我唔鍾意迫自己「到此一遊」,所以行程鬆動啲,時序如下:

第一日:中午到達,去博多JR同博多運河城睇吓食吓

第二日:海之中道水族館,下午去天神行街

第三日:參加一天團去太宰府/湯布院/別府地獄

第四日:去柳川坐船仔,下午去動物園

第五日:未決定,但四點鐘坐回程機

各位ching有咩建議呢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 R爆頭 於 2020-1-6 10:34 AM 發表

嚟緊將會去福岡,由於我唔鍾意迫自己「到此一遊」,所以行程鬆動啲,時序如下:

第一日:中午到達,去博多JR同博河城睇吓食吓

各位ching有咩建議呢? ...
師兄你住邊間酒店呀??我4月會去不過仲未book酒店

Dormy Inn

回覆 引用 TOP

唔係,但我又唔想全程都係買買買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賭霸天下 於 2020-1-6 10:39 AM 發表

師兄你住邊間酒店呀??我4月會去不過仲未book酒店
福岡誠意推薦「三井花園酒店」,就係博多運河城對面,好新,算幾大,好正好方便。

引用:
原帖由 R爆頭 於 2020-1-6 10:34 AM 發表

第三日全日車程.... 聽講去由布院得三十分鐘比你行

引用:
原帖由 tiger1246 於 2020-1-6 18:59 發表

第三日全日車程.... 聽講去由布院得三十分鐘比你行
我睇過佢嘅時間係2小時(計埋食嘢時間),不過都無計,除非我喺嗰度住一晚,否則都唔會太多時間喺嗰度

回覆 引用 TOP

引用:

可以揾日夜晚上福岡塔睇下夜景,都幾靚架。

引用:
原帖由 IAmChinese1965 於 2020-1-6 21:33 發表

可以揾日夜晚上福岡塔睇下夜景,都幾靚架。
多謝晒,地點唔錯,我應該都會去一趟

回覆 引用 TOP

第1日可以去門司港行下,第5日先去博多JR同博多運河城睇吓食吓

引用:
原帖由 insider9 於 2020-1-6 22:04 發表

第1日可以去門司港行下,第5日先去博多JR同博多運河城睇吓食吓
因為我到達福岡都中午,去到門司港都應該兩三點,如果即日來回,車程來回加埋兩個幾鐘,我未必了,再加上見youtuber話唐户嘅食物質素一般(好似話星期六/日先開),所以應該唔去了

但都thanks

回覆 引用 TOP

第一日到步,溫度比想像凍,一出機場即著多件褸先

先喺運河城食個天丼先,同香港差唔多質素

再喺天神地下街食嘢,但芝士味好食啲

食咗一個排了個幾鐘嘅迴轉壽司,ok嘅,但又唔算好高質

回覆 引用 TOP

引用:

支持師兄,
我來抄料

回覆 引用 TOP

支持福岡HEA遊

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]