• 瀏覽: 2,351
  • 回覆: 22
  • 追帖: 2
各位
我將在1月14至18日去京都和大阪5日自由行, 有以下請教
14/1  HKG-KIX (即時轉往Kyotoy京都)
14/1 - 17/1 京都
17/1 - 18/1 京都去大阪
18/1 KIX -HKG 
請問是否買1張京阪電鐵, 京都大阪觀光2日劵? (14/1 去京都; 17/1 回大阪用)?
17/1 -18/1 是否買1張大阪週遊卡 用?
謝謝

熱賣及精選
機場去京都, 可以買 Haruka + Icoca 套票
其他地方, 視乎行程, 可能散買更平.

回覆 引用 TOP

京都去大阪咪去咪單程票5百幾YEN 坐快速半個鐘就OK LA
仲要安排D 咩

京阪奈無必要咩pass,散買 is ok 喇。

引用:
原帖由 呀豹 於 2020-1-8 02:36 PM 發表

京阪奈無必要咩 pass,散買 is ok 喇。
去日本, 特別係関西, 唔買 Pass ... 總覺得有些遺憾, 點都要買返一張半張至安心.

回覆 引用 TOP

老實講
京阪神奈

買PASS分分鐘貴過散買

引用:
原帖由 wilzon 於 2020-1-8 04:34 PM 發表

老實講
京阪神奈

買PASS分分鐘貴過散買
貴定平由行程決定,如果每天都要搭多程車,咁PASS可能抵D,但如平均每天只搭一程車,就散買平D。

引用:
原帖由 IAmChinese1965 於 2020-1-8 09:17 PM 發表

貴定平由行程決定,如果每天都要搭多程車,咁PASS可能抵D,但如平均每天只搭一程車,就散買平D。
一日有得幾多時間, 搭幾多程車?
去旅行定去搭車先

回覆 引用 TOP

都要睇情況,京都、大阪、奈良附近一帶地方我大部分時間都是散票,但有時我會買 1 day pass, 會平少少或其他優惠。。

回覆 引用 TOP

如果有五個人,租車可能有化算。

我每次都買的pass是巴士1 day pass 。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nihonjindesu 於 2020-1-8 01:00 PM 發表

京都去大阪咪去咪單程票5百幾YEN 坐快速半個鐘就OK LA
仲要安排D 咩
其實好似沙田去大埔咁.

根本算係區內交通

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tonyyip221 於 2020-1-9 10:33 AM 發表

如果有五個人,租車可能有化算。
京阪神都租車, 前世冇煩過

是否只可以在到了關西機場後在機場購買?

引用:
原帖由 WilliamDebate 於 2020-1-9 09:55 PM 發表

是否只可以在到了關西機場後在機場購買?
是否一套?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #京都 #大阪
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]