• 瀏覽: 4,369
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
賭了這麼久的我~我終於明白~賭博的害處~
我不應該為了賭錢~放棄家庭~放棄事業~這注定是失敗的人生~

希望大家將來唔好賭錢~盡量愈小愈好~最好唔好去~賭場是黑暗的~
贏得多佢又唔俾錢~贏唔到~就成日引你去~這就是賭場的真面目~

希望大家能學會~遠離賭博~做一個真正對自己負責的人~加油~
https://www.youtube.com/watch?v=Lh9z7vqNXnU進入香討影片區

熱賣及精選
[quote]原帖由 王國管理者 於 2020/1/8 01:56 PM 發表

希望大家將來唔好賭錢~盡量愈小愈好~最好唔好去~賭場是黑暗的~
贏得多佢又唔俾錢~贏唔到~就成日引你去~這就是賭場的真面目~

你係過來人?曾經點樣輸法呀?

你睇我唔賭!
賭博 澳門開放至今 已經贏咗四萬億
我曾經諗住贏晒賭場啲錢

但我發現不可能 因為賭錢會上癮 這就是賭錢

引用:
原帖由 王國管理者 於 2020/1/9 06:22 AM 發表

賭博 澳門開放至今 已經贏咗四萬億
我曾經諗住贏晒賭場啲錢

但我發現不可能 因為賭錢會上癮 這就是賭錢
你同賭場對賭,贏唔到,係正常,只有一種人贏得到賭場 --- 好運及贏完就走的人。
庄家永遠佔上風,你一開始唔知唔奇,賭到最後離場都唔知?

你睇我唔賭!
賭搏係一種娛樂,娛樂就要負一點娛樂費。
想通呢一點,賭博就不必然係失敗的開始。
你的失敗經驗,係源於你自身,而非源於賭博呢件事。

你睇我唔賭!
的確 賭博都可以是娛樂
但 會上癮 你知道?

引用:
原帖由 CYCLER 於 2020-1-9 01:32 PM 發表

賭搏係一種娛樂,娛樂就要負一點娛樂費。
想通呢一點,賭博就不必然係失敗的開始。
你的失敗經驗,係源於你自身,而非源於賭博呢件事。
同意,例如賭馬亦是賭,但深得社會歡迎,因賭搏而失敗,只是賭徒的問題,不應賴賭搏的。

小賭可以怡情,大賭可以有機會發達、亦可以輸身家跳樓

2:20        智慧必使你行善人的道、守義人的路。
4:14        不可行惡人的路.不要走壞人的道
小賭怡情,大賭傷身

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 colintseee 於 2020/1/9 02:53 PM 發表

小賭可以怡情,大賭可以有機會發達、亦可以輸身家跳樓
贏小錢有運就得,贏大錢仲要發達就靠技術(包括出千),其實啲人想靠賭發達,有無努力鑽研賭技先?
買六合彩發達、拉老虎機中777呢啲唔算賭,係抽獎。

你睇我唔賭!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 王國管理者 於 2020/1/9 01:42 PM 發表

的確 賭博都可以是娛樂
但 會上癮 你知道?
打機會上癮,叫雞又會上癮,飲可樂都可能會上癮,
賭博只係眾多給人快感而又容易上癮的事物之其中一種,又如何?

人人做事都要自制,都有唔少人食雪糕停唔到變癡肥,咁可以話雪糕有害?
所以人最重要係清醒,就快上癮抑或已經上癮,要自知,知道咗就去面對就去戒。
知道咗又逃避,人生就陷入失敗的循環,只不過係咁。

就算錯過,只有人在心在腦袋在,咪從頭來過囉。
師兄/師姐,共勉之。

你睇我唔賭!
嗯~你說對了~賭博無錯~錯在我~我要學會自制~

引用:
原帖由 王國管理者 於 2020/1/9 05:09 PM 發表

嗯~你說對了~賭博無錯~錯在我~我要學會自制~
知易行難,加油!
未戒之前,你不妨定一啲原則俾自己,趁清醒時將規則定好。
贏輸都要跟,輸咗點樣反敗為勝,都要跟住個原則去做。

你睇我唔賭!

回覆 引用 TOP

.

小賭怡情 , 大賭可以變黎家誠 。

.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 王國管理者 於 2020-1-8 01:56 PM 發表

希望大家能學會~遠離賭博~做一個真正對自己負責的人~加油~
https://www.youtube.com/watch?v=Lh9z7vqNXnU ...
反對買保險嗎?
車險、火險、旅遊保險、甚至是人壽保險。
這些都是賭博!賭你的車出事!出事你便贏了!保險公司輸錢給你,正好保償你的車。
其實、所有保險都是賭,保險公司算過賠率,他們是賭場,贏定的!你贏不了的時候太平無事,相當高興。你贏的時候,保償你出的事!
賭真有問題嗎?問題其實在失控,在不懂計算計劃,在沉迷!
把所有的錢都拿去買保險,不是同樣的損失嗎?
把所有的錢都拿去吃喝玩樂,不是同樣變成窮光蛋麽?!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]