• 瀏覽: 10,430
  • 回覆: 67
  • 追帖: 2
Del

熱賣及精選
引用:
原帖由 米妮bb 於 2020-1-10 11:14 AM 發表

本身年前去interview 咗,過咗3個禮拜先通知有offer ,宜家自己本身份工又就來過probation ,同啲同事又開始感情深厚咗,開始pick up 到啲嘢,又要開始轉新工,不過新工嘅人工高咗20% ...
九七後風險大增……!……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 米妮bb 於 2020-1-10 11:14 AM 發表

本身年前去interview 咗,過咗3個禮拜先通知有offer ,宜家自己本身份工又就來過probation ,同啲同事又開始感情深厚咗,開始pick up 到啲嘢,又要開始轉新工,不過新工嘅人工高咗20% ...
一份啱自己工要夾好多野.人工,老闆,阿頭,工作煩唔煩,加班多唔多,同事.返工距離和福利等.所以要睇好多野.除人工外.仲要自己過適應力.你考慮清楚?

引用:

累計轉工已10次,人工而家係最高

回覆 引用 TOP

引用:

要有駁一駁嘅心態

戰你有好多好路數喎

等成3個禮拜咁耐,會唔會之前有人唔做走咗

入門買大 

回覆 引用 TOP

引用:

高20%仲駛諗,這些年更係搵多幾個錢旁身㗎啦!

從前習慣一人,喜歡看天色藍藍風在滲,愛與疾風競賽,笑著去孤獨行...
引用:
原帖由 大宝 於 2020-1-10 05:53 PM 發表

一份啱自己工要夾好多野.人工,老闆,阿頭,工作煩唔煩,加班多唔多,同事.返工距離和福利等.所以要睇好多野.除人工外.仲要自己過適應力.你考慮清楚? ...
無錯,錢之外,
工作環境,交通.
例如建築業,師傅走遍全港,工作環境又唔整潔.
太偉大.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-1-10 07:46 PM 發表

高20%仲駛諗,這些年更係搵多幾個錢旁身㗎啦!
你肯定佢一定過到probation?

紧系转啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大宝 於 2020-1-10 05:53 PM 發表

一份啱自己工要夾好多野.人工,老闆,阿頭,工作煩唔煩,加班多唔多,同事.返工距離和福利等.所以要睇好多野.除人工外.仲要自己過適應力.你考慮清楚? ...
認同 過到去發現自己唔適合 就真係搵黎搞

引用:

所以我已經留定後路,宜家份工嘅經理都話會留我個位留一個月,一個月內返黎都冇問題

引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2020-1-10 06:48 PM 發表

要有駁一駁嘅心態
睇人工而搏,為咗啲人工,好似難捱都要捱埋過年會穩陣啲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]