• 瀏覽: 5,939
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 一個壞咗嘅城市 於 2020-1-16 10:57 AM 發表

top up degree? open u 呀?
唔係呀, 我讀HKUSPACE

熱賣及精選
引用:
原帖由 Edward66912 於 2020-1-15 10:26 AM 發表

比心机,捱完一定有回報,努力!
多謝支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Edward.Chan 於 2020-1-16 11:04 AM 發表

我都係想半工讀,樓主讀乜科
我讀心理學, 而我自己其實個志向係輔導既, 不過依家見步行步先___

加油加油

引用:
原帖由 兵长一米六 於 2020-1-16 03:09 PM 發表

加油加油
Thank you

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 monniesy 於 2020-1-16 01:19 PM 發表

我讀心理學, 而我自己其實個志向係輔導既, 不過依家見步行步先___
最緊要自己有興趣囉,係辛苦同累,捱得過就會有成果。
我以前都係半功讀,日更做樓面企10個鐘,由中四夜校開始,讀過ive夜校,再上 polyu degree,最後 msc 畢業。

樓主,加油!在現今的社會環境中,竸爭越來越大,終身學習,不斷提升自己嘅能力,先可以活得精彩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 monniesy 於 2020-1-16 01:19 PM 發表

心理學呀~要再進修先得,呢行要讀得好專業先得

引用:
原帖由 竹劍 於 14-1-2020 11:13 PM 發表

大陸職場的確唔點認part time degree, 所以講真建議三思.

你諗下, 你係大陸讀左件part time既, 大陸唔承認; 拎番香港或者其他地方呢, 一樣唔認大陸貨 (你又唔係北大清華復旦交通之類頂尖野). 咁你讀黎為乜?

P.S.
廣外呢類, 如果係大陸人/廣東人, 讀呢類算係多D機會有international exposure. 所以對佢地黎講算唔錯.
...
有point👍🏻

回覆 引用 TOP

加油💪🏻先苦後甜😉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 monniesy 於 2020-1-16 01:17 PM 發表

唔係呀, 我讀HKUSPACE
睇到HKUSPACE,就淋起有朋友讀HKUSPACE中國商業學院,落左大灣区稳食(招生),几皮野一个course.我仲問距是米水野,只聽过HKUSPACE,未聽HKUSPACE中國商業學院,距话好似系一个教授私人開,上去辦學喔D大陸佬。

引用:
原帖由 jessca12000 於 2020-1-19 06:41 AM 發表

睇到HKUSPACE,就淋起有朋友讀HKUSPACE中國商業學院,落左大灣区稳食(招生),几皮野一个course.我仲問距是米水野,只聽过HKUSPACE,未聽HKUSPACE中國商業學院,距话好似系一个教授私人開,上去辦學喔D大陸佬。 ...
我係space校友,但真心未聽過HKU space 中國商業學院,請問個課程在香港報名嘛?

引用:
原帖由 暗黑速遞員 於 2020-1-19 02:58 PM 發表

我係space校友,但真心未聽過HKU space 中國商業學院,請問個課程在香港報名嘛?
听講在大灣区報,不过,感觉好野鸡。
這樣介紹,香港大学SPACE中国商业学院,直属于香港大学SPACE学院。香港大学SPACE学院,香港人都称HKUSPACE,是香港大学十大学院之一。

引用:
原帖由 jessca12000 於 2020-1-19 05:29 PM 發表

听講在大灣区報,不过,感觉好野鸡。
這樣介紹,香港大学SPACE中国商业学院,直属于香港大学SPACE学院。香港大学SPACE学院,香港人都称HKUSPACE,是香港大学十大学院之一。 ...
明白了

回覆 引用 TOP

part time 讀係辛苦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]