• 瀏覽: 5,563
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
各位師姐師妹好,小弟計畫了2020年年中去倫敦,想在此旅程中買個Hermes 、手袋比太太,但小弟實在完全不知點買/去邊度買,問過朋友有人話要上網book先可以入shop睇,又話一定買唔到熱門款,不用去睇........

現在努力上網認識下不同款式先,多謝各位寶貴意見及建議🙇‍♂️🙇‍♂️

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
佢唔鐘意咁點

有錢咪有得買囉。有$配貨你慌人哋唔俾你買Birkin?

引用:
原帖由 hoiyiu0011 於 2020-1-10 07:29 PM 發表

佢唔鐘意咁點
如果唔啱,攞返HK換其他款,唔會輸的😁

引用:
原帖由 tuxedomask 於 2020-1-10 07:46 PM 發表

有錢咪有得買囉。有$配貨你慌人哋唔俾你買Birkin?
師姐,如果有錢的,在HK已經可以不睇價錢做左vip,小弟無本事先要周圍去睇🙇‍♂️

回覆 引用 TOP

咁有個BAD NEWS 俾你了。買BIRKIN KELLY全世界都要配(日本有時唔駛),不講運氣。Garden Party/Picotin/其他嗰啲可以唔駛。

倫敦唔洗預約,同香港一樣,最多要排下隊。咁你要留意一下你太太喜好,未必人人都鍾意Birkin Kelly,或者佢鐘意Lindy Garden Party呢!做下功課無壞,反正抱住隨緣心態,或者到時會有意想不到機會,祝你好運!

剛剛去完倫敦返嚟,無咩正嘢喎。香港買仲好啦,唔使抬返嚟。
經驗之談,另一半買嘅手袋都係唔啱心水,除非你太太真係非常無所謂囉

Ah Fi

回覆 引用 TOP

近幾年每年都到英國旅遊,英國 Hermes 街市咁多人,法國無預約直頭無得買手袋。此外歐洲退稅煩過乜,買完重要花時間退稅,條隊長到不得了。

我自己係香港買 Hermes 多,識得 sales 咁駛係門口排隊咁辛苦。

如果真係想外地平啲入手,我覺得日本幾好,退稅又易

至於 Birkin Kelly, 要 walk in 買到的可能性和 walk in 正價買 Rolex Daytona 差唔多,不要浪費時間

引用:
原帖由 tuxedomask 於 2020-1-11 10:08 AM 發表

咁有個BAD NEWS 俾你了。買BIRKIN KELLY全世界都要配(日本有時唔駛),不講運氣。Garden Party/Picotin/其他嗰啲可以唔駛。
多謝回覆
其實心理已有少少準備,找不到熱門款式的,不過都會去行下,見識下啦😝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1a2b3c 於 2020-1-11 01:49 PM 發表

倫敦唔洗預約,同香港一樣,最多要排下隊。咁你要留意一下你太太喜好,未必人人都鍾意Birkin Kelly,或者佢鐘意Lindy Garden Party呢!做下功課無壞,反正抱住隨緣心態,或者到時會有意想不到機會,祝你好運! ...
多謝回覆
之前去日本,有同太太行專門店,當然無任何收獲,不過都會去行下,希望在人間💪💪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dttmtong 於 2020-1-11 05:46 PM 發表

近幾年每年都到英國旅遊,英國 Hermes 街市咁多人,法國無預約直頭無得買手袋。此外歐洲退稅煩過乜,買完重要花時間退稅,條隊長到不得了。

我自己係香港買 Hermes 多,識得 sales 咁駛係門口排隊咁辛苦。

如果真係想外地平啲入手,我覺得日本幾好,退稅又易

至於 Birkin Kelly, 要 walk in 買到的可能性和 walk in 正價買 Rolex Daytona 差唔多 ...
師姐咁香港今年有冇送利是封給你呀?

引用:
原帖由 iphone6+ 於 2020-1-11 09:30 PM 發表

師姐咁香港今年有冇送利是封給你呀?
我係師兄呀,不過我對手袋認識應該比大部份男人多。今識得個 Sales 放緊產假呀,未有收到利是封

引用:
原帖由 dttmtong 於 2020-1-11 09:46 PM 發表

我係師兄呀,不過我對手袋認識應該比大部份男人多。今識得個 Sales 放緊產假呀,未有收到利是封
Sorry 師兄你好不過以我所知唔係買返咁上下野都唔會有

引用:
原帖由 dttmtong 於 2020-1-11 09:46 PM 發表

師兄你好👋👋
多謝提點,不過男女其實唔公平,手錶方面,男女也爭運動款,手袋就只有女仕用........😝😝

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]