• 瀏覽: 4,125
  • 回覆: 14
本主題由 c0ldheart 於 2020-1-11 11:33 PM 移動
小弟想同屋企人農曆新年(初一至初三)去台北玩幾日,但擔心景點/舖頭 / 夜市唔開,有無巴絲可以分享下?Thank you. 

熱賣及精選
年三十先唔開,年初一已經開返哂,而且勁多人

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?

回覆 引用 TOP

感謝🙏🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 loop 於 2020-1-11 01:21 PM 發表

小弟想同屋企人農曆新年(初一至初三)去台北玩幾日,但擔心景點/舖頭 / 夜市唔開,有無巴絲可以分享下?Thank you. 
第5個帖了,請爬文

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

回覆 引用 TOP

舖頭有部份唔開, 但都夠你玩的

回覆 引用 TOP

我之前去係年卅至初三,只是在除夕去士林夜市又真係好多冇開,但車仔檔疏落都有人開。

回覆 引用 TOP

夜市多人到想死

引用:
原帖由 smytao 於 2020-1-13 10:47 PM 發表

夜市多人到想死
樓上可能去咗平衡時空…
我往年初一到初三,無論景點定夜市,只要唔落雨,都多人到爆,迫都迫唔入

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 loop 於 2020-1-11 13:21 發表

中華民族社會係咁樣,農曆新年大過天,如果純粹外遊而唔係探親,我就唔建議新年去

回覆 引用 TOP

唔建議新年去.....!

回覆 引用 TOP

夜市每天都會很多人喔~

這是去年春節台北景點開放時間,你參考囉
https://travel.taipei/zh-tw/news/details/19155

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]