• 瀏覽: 1,219
  • 回覆: 17
本人現開始規劃下月到釜山行程,住在西面站附近,由機場乖2號機場巴士可以到西面站,在機場有2條2號線,怕乖錯車,請問應怎樣乖正確,車程需要幾耐,西面站有換錢地方嗎?謝謝。

熱賣及精選
早幾年揾過資料,但無搭過。機場巴士去西門車費早幾年是6000won,當年兩人去,搭的士當年車費大約15000won咁上下,所以最終來回兩程都搭的士。機場出市區搭的士的話,上車時留意下個咪標有無多左錢。我當年上車發現起標貴左1000won,仲貴過首爾,當時唔肯定自己揾的資料update唔update,同埋語言不通,所以忍左

回覆 引用 TOP

地鐵好似2000won

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 masawa 於 2020-1-12 01:01 AM 發表

巴士6000 won 一個人

的士都是18000won 兩個人以上搭的士好過
的士有冇分種類,是否都喺睇表?輕軌要轉乖拉行李唔方便。

引用:
原帖由 rayhkw 於 2020-1-12 02:17 PM 發表

的士有冇分種類,是否都喺睇表?輕軌要轉乖拉行李唔方便。
的士有黑色(貴d), 其他色的可以上, 但韓國的士佬唔識英文, 最好上網印左酒店的韓文名和地址

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rayhkw 於 2020-1-11 05:31 PM 發表

本人現開始規劃下月到釜山行程,住在西面站附近,由機場乖2號機場巴士可以到西面站,在機場有2條2號線,怕乖錯車,請問應怎樣乖正確,車程需要幾耐,西面站有換錢地方嗎?謝謝。 ...
鐵路要轉車加上上落落, 巴士要等車..........機場離市中心唔遠, 我會坐的士, 舒服方便

坐地鐵都可以。我攞住2個行李照様坐。

回覆 引用 TOP

不是2號線. 
沒有號碼的. 似旅游巴, 會寫住目的地.

2號係指在巴士站的2號區位置上車.  唔難搵的.

引用:
原帖由 401 於 2020-1-13 08:54 AM 發表

鐵路要轉車加上上落落, 巴士要等車..........機場離市中心唔遠, 我會坐的士, 舒服方便
印象中都有自動電梯, 亦不需要行太遠

但係如果3個人或以上, 一定坐的士出市區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zzzxxx111 於 2020-1-13 02:12 PM 發表

不是2號線.
沒有號碼的. 似旅游巴, 會寫住目的地.

2號係指在巴士站的2號區位置上車.  唔難搵的.
請問2號區是否有2加車,只有其中一部車可去西面?西面有換錢地方嗎?那個地方換錢好價。

引用:
原帖由 rayhkw 於 2020-1-13 11:12 PM 發表

請問2號區是否有2加車,只有其中一部車可去西面?西面有換錢地方嗎?那個地方換錢好價。
google 揾西面找換店

我去西面𠴱間在巷仔內, 但係佢冇標明匯率, 所以要出聲問

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rayhkw 於 2020-1-13 11:12 PM 發表

金海機場 好細。一出門口 就見到機場巴士。 只得2條路線 一條去西面 釜山站 同南浦洞

另一條去海雲台  車身有中文 寫住。車費廳該係 6000。去海雲台就7000

如果搭輕軋 就要過馬路再行一段路

回覆 引用 TOP

西面找換店無標價,懶得問價,我直接喺機場撳錢

回覆 引用 TOP

主題標籤 #機場 #釜山
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]