• 瀏覽: 7,301
  • 回覆: 51
  • 追帖: 2
再過一星期,一個中佬拋妻棄子出走大阪5天遊!😏
工作壓力實在勁大,每日一個人反工放工,放工都成8點,一個人食飯,食完飯反宿舍睇電視、上網、打機,日日如是!放工揸住架車想去遠d又唔知想去邊,最後都係去反同一間餐廳食飯!老虎無假期,為由一個人獨自去偷歡😘。上次去東京都係工作原因,連同3個國內同事,早出晚歸,完全沒有外出走走。今次一個人買機票訂酒店時都沒有目的地,但最後都係大阪!星期六零晨點半機,到關西機場頭頭尾尾應該7點前攪掂。一個中佬可以變反個大細路,去做去睇細時想睇玩物,希望反嚟香港及新年假期之後充滿電,再投入工作!更希望買到心頭好反嚟唔會比老虎🐯咬。😁
買games比細路、衫同幾隻錶比自己都係目標之一,老虎就無份啦,因為佢話洗幾多就比反一樣cash佢😭!有無師兄師妹有好建議,有無好地方介紹下?

熱賣及精選
https://www.westjr.co.jp/global/tc/ticket/pass/kansai_wide/

睇下 wide area pass ..大把選擇喎.
姬路.岡山.鳥取.

呢 D 嘢,間唔中,幾好吖、!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsum森 於 2020-1-12 10:43 AM 發表
https://www.westjr.co.jp/global/tc/ticket/pass/kansai_wide/

睇下 wide area pass ..大把選擇喎.
姬路.岡山.鳥取.
hello師兄
搭單問下
鳥取 岡山啱唔啱小朋友去?
5歲同2歲
thx

引用:
原帖由 kbbrynt8 於 2020-1-12 12:57 PM 發表

hello師兄
搭單問下
鳥取 岡山啱唔啱小朋友去?
5歲同2歲
thx
sorry 師兄.
我已係長者.冇乜留意小朋友d景點..
要等其它版友回應..
估有可能既會係 境港. 兔島. 砂丘..
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27299918&extra=page%3D1&page=32

引用:
原帖由 sumsum森 於 2020-1-12 01:20 PM 發表

sorry 師兄.
我已係長者.冇乜留意小朋友d景點..
要等其它版友回應..
估有可能既會係 境港. 兔島. 砂丘..
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27299918&extra=page%3D1&page=32 ...
anyway多謝師兄
上年去左姬路
今次想再去遠少少
不過驚去到無乜野玩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ringochanhk 於 2020-1-12 01:55 AM 發表

工作壓力實在勁大,每日一個人反工放工,放工都成8點,一個人食飯,食完飯反宿舍睇電視、上網、打機,日日如是!放工揸住架車想去遠d又唔知想去邊,最後都係去反同一間餐廳食飯!老虎無假期,為由一個人獨自去偷歡😘。上次去東京都係工作原因,連同3個國內同事,早出晚歸,完全沒有外出走走。今次一個人買機票訂酒店時都沒有目的地,但最後都係大阪!星期六零晨點半機,到關 ...
我11月尾同你一樣一個人名京阪追楓之旅

100M LAN既結果

回覆 引用 TOP

買game買玩具一定係電電城應該知嫁啦
買衫我就多數去outlet有牌子得嚟又夠平
錶就太大路喇,有時我都會喺激安,bic cam同yodo睇下嘅

引用:
原帖由 ringochanhk 於 2020-1-12 01:55 AM 發表

工作壓力實在勁大,每日一個人反工放工,放工都成8點,一個人食飯,食完飯反宿舍睇電視、上網、打機,日日如是!放工揸住架車想去遠d又唔知想去邊,最後都係去反同一間餐廳食飯!老虎無假期,為由一個人獨自去偷歡😘。上次去東京都係工作原因,連同3個國內同事,早出晚歸,完全沒有外出走走。今次一個人買機票訂酒店時都沒有目的地,但最後都係大阪!星期六零晨點半機,到關 ...
Ching,係大陸做廠?過埋e個星期廠都應該放得7788啦!我做廠的,過埋今個星期五同客食埋飯就放農曆新年假啦!我下星期日晚就上機去河口湖啦!

回覆 引用 TOP

2019 名京阪 個人遊,有興趣 可參考下

如果你唔揸車,買張大阪周遊咭好多嘢玩

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ALYM 於 2020-1-12 05:52 PM 發表

Ching,係大陸做廠?過埋e個星期廠都應該放得7788啦!我做廠的,過埋今個星期五同客食埋飯就放農曆新年假啦!我下星期日晚就上機去河口湖啦!
祝你玩得關心,反到來分享一下。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]