• 瀏覽: 16,715
  • 回覆: 87
  • 追帖: 1
估唔到佢會離巢...

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
呢個真係猛將嘞。不過劉江可能只係放啲消息講下啫。又或者可能係感覺陳生走,佢都無心戀棧。

須知道陳國強在位嘅呢幾年,劉江開始大紅大紫。宜家風傳陳國強禪讓江山,所以劉江怕且係收到風陳生可能真係卸任嘞。

湖海洗我胸襟,河山飄我影蹤,雲彩揮去卻不去,人生休說苦痛。
東家唔打打西家
咁咪睇下有邊家仲肯簽甘草囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dd.chan 於 2020-1-12 10:16 PM 發表

五大素球要放搞事份子,可以咩?此例一開,賣白粉,殺人犯,打劫,嚴重傷人都可特赦,那重有法治?你返去連登啦,香討吾啱你玩,你盏俾人屌。 ...
你講啲死差佬,犯法連停職都唔使,死返你差館啦,黑警

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 justinso 於 2020-1-12 11:35 PM 發表

你連法治既定義係乜都唔知

法律係社會絕大多數都認可既時候 佢先係法律 , 去制裁破壞社會共識既少數人
絕大多數都唔認可時, 果條法律就失去價值, 就係修法既時候
  • 如果社會絕大多數都唔認同 政府仲堅持執行 呢個係叫"獨裁"

如果按照你既法治邏輯
    孫中山 , 甘地 , 馬丁路得金 , 美國開國5國父 呢班歷史既偉人     全部都係破壞法治 ...
  • 孫中山先生 係清廷既一級欽犯

反賊! 香港同盟會係咩黎? 

大多數人以致國際社會都係黃 同世界主流價值對抗 這是滿州皇帝 100年前中國要革命 推翻帝制 你共產黨走去復辟帝制稱帝? 

將是非癲倒 製造外敵以團結國民 不嬲都係中共手段 任何自己管治失誤:外國勢力干預 

港督:中國政府干預? 😆 22年 講左幾多次?

自己唔掂就賴人

回覆 引用 TOP

引用:
    原帖由 johnwong0800 於 2020-1-12 06:55 PM 發表

劉老師,講呢d......

轉貼 hk01.com 12/1/20

《萬千星輝頒獎典禮2019》今日舉辦,劉江劉老師憑《金宵大廈》入圍「最佳男配角」候選名單,所以今日也有出席盛會,但在接受《香港01》訪問時,卻驚爆離巢消息。

劉江劉老師在接受《香港01》訪問時說:「我已經冇簽TVB,唔好問點解,因為我喺度30幾年,我唔可以話點解。」

劉老師表示星期二(14號)便會正式過開TVB,今日會否想 ...
    最失望毒媒,中共頒奬模式,你做了幾十年嘅契弟,小恩小惠咪畀個獎你囉。跟中國外交一樣打壓,專橫獨裁,一黨獨大一臺獨大,合約歌星藝人友台一定要說國語訪問,背後插你一刀都唔知裁員幾千人。紅色資本碧桂園大股東,十裏銀灘,荒地累死好多人

回覆 引用 TOP

對,同樣多謝陳主席競蝕債券。

回覆 引用 TOP

嗨電視有拍劇集

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

回覆 引用 TOP

引用:
    原帖由 johnwong0800 於 2020-1-12 06:55 PM 發表

《萬千星輝頒獎典禮2019》今日舉辦,劉江劉老師憑《金宵大廈》入圍「最佳男配角」候選名單,所以今日也有出席盛會,但在接受《香港01》訪問時,卻驚爆離巢消息。

劉江劉老師在接受《香港01》訪問時說:「我已經冇簽TVB,唔好問點解,因為我喺度30幾年,我唔可以話點解。」

劉老師表示星期二(14號)便會正式過開TVB,今日會否想 ...
    呢個真.猛將!

回覆 引用 TOP

講呢D 要撈緊係撈人仔啦

回覆 引用 TOP

大多老嘢加入,小一個唔小

回覆 引用 TOP

引用:

韓日和內地劇集已經搶佔咗東南亞市場,港劇賣唔到冇錢賺自然要縮減開支

回覆 引用 TOP

SUPPORT...

我係現代人

回覆 引用 TOP

可惜

回覆 引用 TOP

其實TVB係上市公司, 佢生意好唔好上網就知, 你數數黃金時段有幾多廣告? cut budget 真係無話可說, 之前都炒咗350人, 自己拍又要演員, 又要場景, 又要打燈剪接, 幾百人, 人手又少咗喎, 自己拍劇收視又唔係特別好, 上年金宵多人睇都唔過30點收視, 買套片嚟播慳水慳力, 最多做返配音同剪接, 呢D判出去做又得, 呢D咪係有網民想要嘅攬炒結果囉, 其實唔怪得電視台喎, 間間公司都諗計, 一係開源, 一係節流架啦, 你話TVB點開源呀? 個Bigbig shop? 定植入式廣告你地係Buy呀?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
    [按此隱藏 Google 建議的相符內容]