• 瀏覽: 16,119
  • 回覆: 87
  • 追帖: 1
劉老師,講呢d......

轉貼 hk01.com 12/1/20

《萬千星輝頒獎典禮2019》今日舉辦,劉江劉老師憑《金宵大廈》入圍「最佳男配角」候選名單,所以今日也有出席盛會,但在接受《香港01》訪問時,卻驚爆離巢消息。

劉江劉老師在接受《香港01》訪問時說:「我已經冇簽TVB,唔好問點解,因為我喺度30幾年,我唔可以話點解。」

劉老師表示星期二(14號)便會正式過開TVB,今日會否想最後拿一次獎?他說:「今日純撐《金宵大廈》,算喇我喺度十幾年,知道咩事喇,如果我攞到,我想親口多謝同我一齊成長嘅觀眾。」

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... 1%E9%BB%9E%E8%A7%A3

熱賣及精選
退休?
過檔?

回覆 引用 TOP

縮皮唔同老員工續約?

講呢啲!

回覆 引用 TOP

走咪好囉 有料留起TVB有鬼用咩

老一輩演員之中,有幾位是我非常欣賞的:劉江、劉兆銘、羅蘭、陳嘉儀和戲劇大師 king sir.
天下無不散之筵席,且拍劇很辛苦。

以前劉江都走過去香港電視,開台不成,走返大台!
不過劉江真係做D角色做得很好!

我估係要求低薪續約!

林老師~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-1-12 07:36 PM 發表

以前劉江都走過去香港電視,開台不成,走返大台!
不過劉江真係做D角色做得很好!
有走過咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 phmo 於 2020-1-12 07:37 PM 發表

我估係要求低薪續約!
估計係受唔到重視囉!

真是令人沉痛的消息,我們永遠懷念你,含淚祝日後生活愉快,前程錦繡。

回覆 引用 TOP

廣告少左,前景…
可能現在續約條件都會差左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnwong0800 於 2020-1-12 06:55 PM 發表

劉老師,講呢d......

轉貼 hk01.com 12/1/20

《萬千星輝頒獎典禮2019》今日舉辦,劉江劉老師憑《金宵大廈》入圍「最佳男配角」候選名單,所以今日也有出席盛會,但在接受《香港01》訪問時,卻驚爆離巢消息。

劉江劉老師在接受《香港01》訪問時說:「我已經冇簽TVB,唔好問點解,因為我喺度30幾年,我唔可以話點解。」

劉老師表示星期二(14號)便會正式過開TVB,今日會否想 ...
拜拜喇,劉老師。

回覆 引用 TOP

今年約滿既都要有心理預備,大幅減薪或離職,二選一

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]