• 瀏覽: 4,792
  • 回覆: 43
  • 追帖: 6
原本是想安裝Novita CHK800智能廁板! 我睇過不少牌子, 包括Pan記, Richford, TOTO, Roca, OWELL 和vovo等, 論說實在, 論功能和質感一定係Novita的好!

但因size不合, 所以放棄了! 因為衛生問題, 我要求即熱式的智能廁板, 所以最後選擇了這款Make in Korea的智能廁板!

廁板標明是make in Korea!

在低光情況下, LED燈會自動開啟!

師父當時透過whatsapp認為我應該安裝細size,但後發現因廁板size不合, 佢很好, 幫我返公司將細size 轉為大size的智能廁板! 亦額外改裝了一個蘇位, 但沒有額外收錢!!  而安裝費唔貴,只收1000元! 問過安裝其他智能廁板一般都收1400元至1800元!

今次用了3980元(包安裝), 但若本身家中裝修中, 可叫水電師父幫你安裝, 節省一千元安裝費!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
made in 泡菜,講衛生,遙控都無 ?

引用:
原帖由 hermanherman 於 2020-1-12 10:33 PM 發表

made in 泡菜,講衛生,遙控都無 ?
有搖控就當然會更好啦!
當然,人人要求不同, 只要滿足到要求, 我就ok了!

回覆 引用 TOP

請問入水位 駁邊到?

引用:
原帖由 天下文仔 於 2020-1-13 12:00 AM 發表

請問入水位 駁邊到?
駁洗手盆下面的水喉位

回覆 引用 TOP

無搖控唔衛生 失敗,V型廁板安裝喺U型座廁 失敗中失敗。

回覆 引用 TOP

你嘅安裝費差不多等如我塊板嘅錢,$1198 人仔,我買兩塊我自己安裝,都係即熱式有遙控。

功能唔算多,我用pan記板,有感應開關,遙控開關,自動除臭,有內置水氣保護。不過就貴多2000左右,買座厠已幫我裝埋,板我自買的。

引用:
原帖由 IamErine 於 2020-1-13 06:52 AM 發表

你嘅安裝費差不多等如我塊板嘅錢,$1198 人仔,我買兩塊我自己安裝,都係即熱式有遙控。
我都有想過在淘寶買, 亦有想過買小米廁板, 價錢真係好平, 不過潔具店師父說這種集水和電於一身的智能廁板, 除了pan記外, 都唔建議買大陸制的,所以我最後放棄了!

不過真心講, 師兄你真係買得好抵!

引用:
原帖由 wood99 於 2020-1-13 07:46 AM 發表

功能唔算多,我用pan記板,有感應開關,遙控開關,自動除臭,有內置水氣保護。不過就貴多2000左右,買座厠已幫我裝埋,板我自買的。
若果唔需要比安裝費都抵, 信興的標準安裝都1500元啦!

回覆 引用 TOP

點解有搖控會衛生尐?咪一樣要搵手㩒掣⋯⋯聲控就差唔多。

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2020-1-13 09:37 AM 發表

點解有搖控會衛生尐?咪一樣要搵手㩒掣⋯⋯聲控就差唔多。
因為男人企喺度小便,會彈咗尿花上按製上面。

引用:
原帖由 又黃又臭膿之隊 於 2020-1-13 10:05 AM 發表

因為男人企喺度小便,會彈咗尿花上按製上面。
哦。明白。謝謝指教。

回覆 引用 TOP

呢啲CF 好難有   CF 好有福 思想正面 樂意幫人

回覆 引用 TOP

未用過智能廁所板.....係咪板面板底都可以同你清潔到呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]