• 瀏覽: 13,628
  • 回覆: 71
  • 追帖: 3
馬鞍山分店開幕了,可惜非常失望,只是普通街市一個,所以繼續去番慈雲山那個,有得即煮海鮮!

琵琶蝦幾時都係我最愛,188蚊斤,呢度1.2斤,椒鹽炒煮功36

番薯蜆48蚊斤,貴過上星期街市自己買,不過做promo白灼免加工費,抵番!好鮮甜~

元貝今次一斤68,六隻剛好一斤,呢次殼細但肉大,真好彩!蒜蓉粉絲蒸30

油菜18蚊,自製芝士午餐肉21,正!

熱賣及精選
琵琶蝦我最愛

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2020-1-13 08:16 發表

馬鞍山分店開幕了,可惜非常失望,只是普通街市一個,所以繼續去番慈雲山那個,有得即煮海鮮!

琵琶蝦幾時都係我最愛,188蚊斤,呢度1.2斤,椒鹽炒煮功36

番薯蜆48蚊斤,貴過上星期街市自己買,不過做promo白灼免加工費,抵番!好鮮甜~

元貝今次一斤68,六隻剛好一斤,呢次殼細但肉大,真好彩!蒜蓉粉絲蒸30

油菜18蚊,自製芝士午餐肉21,正!
...
樓主,慈雲山乜嘢地方呀?有啲咁好嘢食下?係咪去免費加工架?

引用:
原帖由 Fat_dada 於 2020-1-13 08:27 發表

琵琶蝦我最愛
你都識食喇!琵琶蝦咁正,不過佢淨係得個尾。我早兩個星期,經過街市見到有一手琵琶蝦好平,但係呢排少食蝦所以冇買。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A1000 於 2020-1-13 09:07 AM 發表

樓主,慈雲山乜嘢地方呀?有啲咁好嘢食下?係咪去免費加工架?
慈雲山中心的一間無現金超市,呢排好多推廣

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2020-1-13 09:21 發表

慈雲山中心的一間無現金超市,呢排好多推廣

https://cdn.discuss.com.hk/t/24d4e9/f/800x0/https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/74786948_10162384993330576_5545267026445991936_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_ohc=Mg8--Zd1Fy0 ...
即係喺街市買咗啲海鮮,然之後佢加工,根據排上邊嘅價錢照俾。嗰個街市附近有冇停車場呀?

引用:
原帖由 A1000 於 2020-1-13 09:26 AM 發表

即係喺街市買咗啲海鮮,然之後佢加工,根據排上邊嘅價錢照俾。嗰個街市附近有冇停車場呀?
佢領展場 應該有車場

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2020-1-13 09:40 發表

佢領展場 應該有車場
ok

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

正喎好似日本D海鮮市場咁

回覆 引用 TOP

幾好

回覆 引用 TOP

海鮮,真是大大好吃

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

上次去食,稱時啲蝦隻隻生猛,煮出來時啲肉全部粉,得幾隻食落正常

主題標籤 #海鮮 #芝士
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]