• 瀏覽: 2,461
  • 回覆: 43
唔好怪我馬後炮 , 其實小弟係一早估到紅姐視后  乞衣嬅裸女喜 ,
就算估唔到 , 都係估唔到李C有份 ...
原因好簡單 , 因為E+大台其實係好想呢D大卡回巢拍劇 ,
所以黃秋得  何超儀呢D都係百發百中 ; 要講既話 , 紅姐今年都仲裸緊影后
卡士比當時既黃秋得仲大(果時無人估到黃秋得有第三春)
如果紅姐呢個級數回巢都可以無獎 , 以後大台就唔駛唸住有大卡會拍劇 ...
乞衣嬅得唔得罪得起就可以唸下 , 但大台點敢係呢個時間得罪人呢???

但係李C今年係民間個勢 , 其實係明顯拋離紅姐 , 就更加唔駛講乞衣嬅拉 ,
所以如果剩係紅姐視后  乞衣嬅裸女喜 , 又變成得罪左網民 ...
紅姐絕對絕對唔得罪得 , 所以大台死度爛度 , 唯一將個女喜一開二 ,
叫做滿足晒三個名額 , 雖然搞到好不倫不類 ...

問題半爛尾半收尾咁解決左勒 , 問題係呢個本來係咪可以避免架呢???
係可以既 ...
衰就衰在大台將<鐵探>同<多功能>放係同一年播 , 亦即係話佢一早就預左 ,
紅姐  乞衣嬅每人一個獎 ; 但亦即係如果有親生女爆出 ,
反而會破壞左佢自己個平衡佈局 ... 咁你地話佢係咪硬膠呢???
自己D親生女 , 你點都應該望佢地好拉 , 再講分開兩年播好多野有得走棧 ,
唔會搞到E+咁既大頭佛 !!!

<鐵探>我比較明白 , 因為好似要同大陸土豆之類果D夾同期 ...
但<多功能>就真係不可原諒 , 因為<金宵>己經珠玉在前 , 你夾硬要播埋 ,
其實就肯定左三女爭兩獎既問題 , 但佢都仲係要去馬???!!!

熱賣及精選
原本台慶係播《法證4》而非《多功能老婆》,要怪就怪黃心穎

不過上年播左《多功能老婆》都有好處,就係今年黃智雯好大機會靠《降魔的2》攞視后

引用:
原帖由 gba2006 於 2020-1-13 08:31 AM 發表

不過上年播左《多功能老婆》都有好處,就係今年黃智雯好大機會靠《降魔的2》攞視后 ...
... 我覺得都唔好太有信心 , 當年<烈火街頭1>都超好睇 ,
但隔一年既<烈火街頭2>同篤屎根本無分別

回覆 引用 TOP

年頭根本無人估到金宵會爆出, 我會覺得係因為十二傳說帶出迷幻劇熱潮而造就左金宵囉.

垃圾show咁認真?

個個開心最好, 有豬肉分算好,  
好過某D年度亂咁比獎仲要特登唔比D網民歡迎架喇

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-1-13 09:48 AM 發表

垃圾show咁認真?

個個開心最好, 有豬肉分算好,  
好過某D年度亂咁比獎仲要特登唔比D網民歡迎架喇
你講唐C嗎???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gayroadhardwalk 於 2020-1-13 09:36 AM 發表

年頭根本無人估到金宵會爆出, 我會覺得係因為十二傳說帶出迷幻劇熱潮而造就左金宵囉.
其實講真 , 以真正既戲劇質量來講 , 我心中三甲係<金宵><十二>同<福爾>
係我眼中<鐵探><多功能><白色>根本都唔入流 ... 不過大台要賣埠 , 無偈

回覆 引用 TOP

賣慘搏攞獎呢招,邊夠紅姐玩架

引用:
原帖由 gayroadhardwalk 於 2020-1-13 09:36 AM 發表

十二傳說某幾個單元比金宵大廈更有意義

回覆 引用 TOP

我一早已經問點解《多功能》唔放 2020 播
一來可以內定丁楊視后
二來淡化周柏豪個港獨形象
三來存貨入面冇乜邊套有大卡士

人地丁楊紓尊降貴都係想大滿貫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gba2006 於 2020-1-13 08:31 AM 發表

不過上年播左《多功能老婆》都有好處,就係今年黃智雯好大機會靠《降魔的2》攞視后 ...
播唔到《法4》都唔一定要播《多功能》
可以播《那些我愛過》、《飛虎》、《C9》
甚至《殺手》都得,反正呢套劇無論演員定題材都攞唔到批文

今年真係型三個影后同時坐係台下等攞獎真係百年難得一見....

千嬅中途加入我都諗緊TVB今次仲唔大鑊,睇你點樣2個獎俾3個人

回覆 引用 TOP

年年都有劇爭, 好難話安排得咁完美 

引用:
原帖由 wwlcsm 於 2020-1-13 12:03 PM 發表

賣慘搏攞獎呢招,邊夠紅姐玩架
紅姐真係好慘
得丁楊同黃智賢恭賀,其他都係畀面起身拍手

擺明造馬 !
根本冇可能有兩個獎???
點會有兩個最受歡迎女主角????????

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]