• 瀏覽: 8,415
  • 回覆: 62
  • 追帖: 2
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20200113/bkn-20200113200042536-0113_00882_001.html

曼聯好大機會可以簽入「葡國林柏特」波基斯費南迪斯,意味球隊最弱嘅進攻中場位置,終於有人填上。與此同時,曼聯亦可以放心出售一直有離心嘅保羅普巴,以及「最不受球迷歡迎人物」連格。

曼聯近年為進攻中場人選傷透腦筋,保羅普巴回巢後,以佢嘅射門慾同創造力,一度以為佢可以勝任呢個位置,但前主帥摩連奴卻要求佢墮後,結果發揮唔出效力祖雲達斯嘅水準。

蘇斯克查執教初期,普巴表現有改善,但之後又故態復萌,由上年夏天到現時,都未打消離隊嘅念頭。加上佢今季長期養傷,變成可有可無嘅人,以波基斯費南迪斯嘅級數,足以取代佢,紅魔鬼亦可以下決心斬纜,趁普巴仲值錢,盡快賣走佢。

至於超過1年未曾喺英超入波同助攻嘅連格,蘇斯克查派佢上陣,搞到曼聯好似長期「踢少1人」,引起大量魔迷不滿,並要求棄用佢。只要曼聯簽到波基斯費南迪斯,魔迷嘅願望應該可以成真,因為到時連格已經冇留隊價值。

據悉,曼聯會方認為連格身價值4000萬鎊,普巴值1億鎊以上,如果真係可以將兩人出售,唔止可以抵銷收購波基斯費南迪斯嘅5500萬鎊轉會費,仲有一大筆資金剩,可以再增兵提升實力,紅魔鬼復興就有望。

兩人薪高又冇料到

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱賣及精選

傾掂合約!曼聯冬季首簽48小時內完成

曼聯收購士砵亭中場波基斯費南迪斯,取得重大進展,葡萄牙媒體育TVI24指,紅魔鬼已經同士砵亭及呢位25歲葡萄牙國腳達成協議,可望於48小時內公布完成轉會。

曼聯早於上年夏天已經想簽波基斯費南迪斯,但最終未能成事,冬季轉會市場重開後,又再出手。士砵亭一度要求6000萬鎊轉會費,曼聯還價5500萬鎊,由於未有其他球隊加入爭奪,呢支葡超勁旅惟有接受曼聯報價。

意大利《米蘭體育報》指曼聯亦已經同波基斯費南迪斯價掂合約,向呢位「葡國林柏特」開出一份5年半合約年薪達到512萬鎊。

據悉,「波費」經過上年夏天轉會失敗教訓之後,已敦促士砵亭同曼聯盡快完成交易,希望早日為紅魔鬼上陣。

波基斯費南迪斯今季為士砵亭於各項賽事上陣24場入15球,屬於高產中場。佢亦有份同C朗一齊協助葡萄牙捧上年歐國聯冠軍。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

回覆 引用 TOP

普巴一早要賣走 心不在曼聯怎會踢好波

引用:
原帖由 birdabc 於 2020-1-13 09:50 PM 發表

普巴一早要賣走 心不在曼聯怎會踢好波

水魚接貨!美職球會出5100萬年薪簽馬迪

一直盛傳曼聯中場尼曼查馬迪將於今個月離隊,但唔係去熱刺或者國際米蘭,而係去美職!

根據英國《太陽報》爆料,美職球會芝加哥火燄已經開出1份500萬鎊(約5100萬港元)年薪合約,邀請呢位31歲塞爾維亞國腳加盟。

芝加哥火燄近年羅致唔少球星,代表作一定係2017年簽入前曼聯中場「小豬」舒韋恩史迪加,吸引好多球迷捧場,大大提升球會知名度。

呢位德國名將上季美職收咧後,已經宣布退休,芝加哥火燄食過返尋味,再次向曼聯球員埋手,希望簽入尼曼查馬迪填補韋恩史迪加嘅位置。

尼曼查馬迪近年表現走下坡,就算轉投其他歐洲大球會,都難以取得正選,所以去美職賺取高薪養老,都係一個好選擇。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

回覆 引用 TOP

曼聯長老同國米傾妥 3日內轉會
曼聯喺今個冬窗仲未簽到新兵,反過來就有球員畀人挖走。意大利傳媒報道,34歲紅魔艾舒利楊格與國際米蘭傾妥個人條件,年薪300萬歐元,預計3日內完成轉會。

《米蘭體育報》報道,國米同楊教授簽約年半,合約至2021年夏天,年薪300萬歐元唔係嘢少,年紀一大把嘅楊格冇理由放棄呢次機會,留喺曼聯獻世。

報道又指,雖然曼聯欠缺左閘,唔希望楊教授離隊,但楊格好想去國米,同兩位前紅魔盧卡古及阿歷斯山齊士團聚,所以如無意外曼聯都會畀佢離隊,因此預計3日內完成交易。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

回覆 引用 TOP

0入球0助攻估價4000萬鎊
到底用乜野估出黎?

引用:
原帖由 louie186 於 2020-1-13 10:03 PM 發表

到底用乜野估出黎?
曼聯話1,000都賣

引用:
原帖由 louie186 於 2020-1-13 10:03 PM 發表

到底用乜野估出黎?
英人自帶3000萬,好似係

回覆 引用 TOP

中場球員連格,一年冇入球,冇助攻,身價都值4000萬鎊??

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-1-13 10:12 PM 發表

其實係水魚曼比翻4000萬比對家,唔係對家唔接收。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

邊個接貨?

回覆 引用 TOP

好快就可以賣了半隊人,蘇B換血成功了。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-1-13 10:12 PM 發表

舊年夏天前連格重係英格蘭國家隊正選, 呢個價都值,之後跌W 到冇一場有表现,我諗冇人會要,除非免費過戶!

回覆 引用 TOP

出連格就係坐輸望和,而蘇斯黑柴堅持再出佢嘅原因,我諗就只有一個,就係想搏炒然後立賠償金走!快閪啲賣走佢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]