• 瀏覽: 9,823
  • 回覆: 44
  • 追帖: 8
第一次到南九州跨年兼買福袋,真係日日都咁忙~ 雖然發生了些意外事但最緊要開心及平安回家!今次玩咗5日4夜, 目標為本-->搶福袋!

交通 : HK Airline/自駕遊

住宿: Richmond hotel Kagoshima Kinseicho / Aoshima Grand Hotel(Miyazaki)

HK Airline 提供輕食一盒
霧島機場果然好大霧
落機後去攞福袋車
好快就到咗鹿兒島市中心
到咗酒店
上房前會有一些沐浴品提供
雙人床唔算大
房間都夠位放喼嘅,比起東京大阪嗰D酒店好好多了
check in 後便去天文館通搵嘢食, 點不知大部份食店都滿座!
最後去咗白熊食晚飯
食完先去激安掃一輪貨
回酒店嘆便利店絕版關東煮
在激安發現第一個福袋!

熱賣及精選
支持南九州油雞

樓主請問福袋入面有什麼?

引用:
原帖由 BONLUI 於 2020-1-14 09:00 AM 發表

支持南九州油雞
多謝多謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lktandy 於 2020-1-14 09:17 AM 發表

樓主請問福袋入面有什麼?
係茶之福袋,共有6大包不同種類嘅茶包加一個茶罐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boy2013boy 於 2020-1-14 09:48 AM 發表

幾錢? 1500YEN?

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2020-1-14 10:15 AM 發表

幾錢? 1500YEN?
1000yen

引用:
原帖由 boy2013boy 於 2020-1-14 10:16 AM 發表

1000yen

平時買茶都要2、3百yen一包。

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2020-1-14 10:52 AM 發表

平時買茶都要2、3百yen一包。
係啊,如果鍾意飲日本茶嘅話買呢個福袋係值嘅

回覆 引用 TOP

我咁啱都係去咗買福袋, 都係搭HK Airline去, 第一日飛撲咗去宮崎, 不過我係1/1飛, 其實第二日先可以去買福袋, 所以啲大牌子既福袋都無哂LU~

不過感覺幾好, 下年都打算再去買福袋

引用:
原帖由 rainwong 於 2020-1-14 11:54 AM 發表

我咁啱都係去咗買福袋, 都係搭HK Airline去, 第一日飛撲咗去宮崎, 不過我係1/1飛, 其實第二日先可以去買福袋, 所以啲大牌子既福袋都無哂LU~

不過感覺幾好, 下年都打算再去買福袋 ...
ching去咗宮崎邊度買福袋呢?

引用:
原帖由 boy2013boy 於 2020-1-14 12:03 PM 發表

ching去咗宮崎邊度買福袋呢?
hehe....hehe....我係ctse

去咗AEON MALL咋, 我係獨遊, 仲要無自駕, 所以stay咗一晚宮崎, 第二日就返咗鹿兒島

引用:
原帖由 rainwong 於 2020-1-14 12:24 PM 發表

hehe....hehe....我係ctse

去咗AEON MALL咋, 我係獨遊, 仲要無自駕, 所以stay咗一晚宮崎, 第二日就返咗鹿兒島
宮崎嘅Aeon Mall 勁多福袋, ctse好識揀

支持分享,我明天都出發鹿兒島,宮崎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]