• 瀏覽: 1,220
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
原來由1月1日起去便利店同超市買嘢不會提供購物袋,將會去泰國嘅朋友要去買嘢記住自己帶定袋,因為唔同香港,佢哋係比錢都冇得賣,big C收銀處附近會有環保袋賣。我剛剛去7/11買嘢比完錢先知,攞嘢攞到好狼狽!😧😧😧

熱賣及精選
7-11都有得環保袋賣,起碼上星期的清邁有
可能你果間剛剛賣晒

論事 - 耀文
分身討論要安份
廣告打手萬人憎
洗版灌水不能過
討論對事不對人

斷章 - 卞之琳
你站在橋上看風景
看風景的人在樓上看你
明月裝飾了你的窗子
你裝飾了別人的夢
引用:
原帖由 makfrederick 於 2020-1-14 07:56 發表

7-11都有得環保袋賣,起碼上星期的清邁有
可能你果間剛剛賣晒
我冇留意,佢又冇同我講,淨係話依家冇袋比。

回覆 引用 TOP

呢幾年去邊都有帶環保購物袋

我享受美食資訊,因美食對於我來講是讓身心深呼吸的方法,所以對食物都有一定要求。當然,咸魚白菜各有所愛,文章內容只代表我個人意見,我喜歡的你未必懂欣賞,而我討厭的卻有可能是妳的最愛,所以不要浪費時間留言跟我說我吃的有多不值,最重要好食,平貴冇問題。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arthursam 於 2020-1-13 11:59 PM 發表

原來由1月1日起去便利店同超市買嘢不會提供購物袋,將會去泰國嘅朋友要去買嘢記住自己帶定袋,因為唔同香港,佢哋係比錢都冇得賣,big C收銀處附近會有環保袋賣。我剛剛去7/11買嘢比完錢先知,攞嘢攞到好狼狽!😧😧😧 ...
都係好事,我次次買支野飲,佢都比袋我,我都話唔駛比。

但如果買幾樣野,咁岩冇袋都咁慘

引用:
原帖由 紂王馬 於 2020-1-18 22:18 發表

都係好事,我次次買支野飲,佢都比袋我,我都話唔駛比。

但如果買幾樣野,咁岩冇袋都咁慘
我就係咁樣,已經比咗錢,唔攞都唔得!😭😭😭

引用:
原帖由 arthursam 於 2020-1-18 10:37 PM 發表

我就係咁樣,已經比咗錢,唔攞都唔得!😭😭😭
Big C 買野都冇晒膠袋?

引用:
原帖由 紂王馬 於 2020-1-18 23:30 發表

Big C 買野都冇晒膠袋?
係呀,應該所有大型連鎖店舖都跟政府指引,我去boots 買嘢都冇袋。但係我係Pattaya  T21買台灣蛋糕同運動鋪買嘢,佢地都有比膠袋。

回覆 引用 TOP

上個禮拜喺芭堤雅有間7仔買兩件"飛碟",佢都畀咗個細膠袋裝住,其他嘢就無畀袋。喺華欣又係咁,唔知係咪買起碼兩件熟食嘅嘢就會畀細袋?

引用:
原帖由 細b哥 於 2020-1-27 13:37 發表

上個禮拜喺芭堤雅有間7仔買兩件"飛碟",佢都畀咗個細膠袋裝住,其他嘢就無畀袋。喺華欣又係咁,唔知係咪買起碼兩件熟食嘅嘢就會畀細袋?
我諗買熟食,佢地都會比d細嘅透明膠袋.我唔記得有一晚係Pattaya定Bangkok,我都係去7仔買飛碟,佢地都有比細嘅透明膠袋比我.

回覆 引用 TOP

主題標籤 #泰國 #香港
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]