• 瀏覽: 1,035
  • 回覆: 13
2月頭將乘CX到新千歲
但因到埗已1745, 河童車已開(1400),
請問各Ching/Ctse, 怎樣可盡快到達定山溪呢?
札幌JR站巴士是否每小時直至晚上7時都有呢?
包車又如何呢, 收費如何呢?
唉...貪瞓多幾個鐘就搞成咁

熱賣及精選
札幌站巴士好似去到10點,每小時一班。做乜搭咁晏機仲去咁遠,比你趕到7點班車,去到都8點幾,過晒食飯時間,齋瞓一晚有點浪費。

引用:
原帖由 tayloryim 於 2020-1-14 09:33 AM 發表

... 唉...貪瞓多幾個鐘就搞成咁 ...
如果搭直航機, 就算 7:xx am 起飛, 都趕不到 14:00 酒店車吧.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2020-1-14 10:10 AM 發表

札幌站巴士好似去到10點,每小時一班。做乜搭咁晏機仲去咁遠,比你趕到7點班車,去到都8點幾,過晒食飯時間,齋瞓一晚有點浪費。
多謝CHing 回覆, 您估可否叫旅館留飯呢可?
請問有冇包車資料呢?

引用:
原帖由 tayloryim 於 2020-1-14 12:50 PM 發表

請問有冇包車資料呢?
你要趕到7點車,最遲要係機場搭到18:15班JR出札幌,再用8分鐘時間衝去巴士站,但係17:45到,要趕上18:15既JR睇嚟無乜可能。留飯應該無旅館會咁做,如果改到期,不如改期好過。

引用:
原帖由 tayloryim 於 2020-1-14 12:50 PM 發表

請問有冇包車資料呢?
你上網打"定山溪包車"已經有好多資料,新千歲機場去定山溪大約25000YEN左右。

回覆 引用 TOP

趕到去都未必食到飯喎, 不如改第二日住

北海道,沙巴,華欣,東京,冰島挪威,台中
首爾,關西,九州,波蘭,金邊
北海道,山陰.陽,山口,鹿兒島,靜岡
華欣,東北,北海道,群馬,北海道,台東
丹麥瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
台北,北陸,西班牙

回覆 引用 TOP

可以取消, 就取消吧

回覆 引用 TOP

為什麼訂酒店時不考慮嘛交通?

回覆 引用 TOP

改酒店
去到太夜啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2020-1-14 03:05 PM 發表

你要趕到7點車,最遲要係機場搭到18:15班JR出札幌,再用8分鐘時間衝去巴士站,但係17:45到,要趕上18:15既JR睇嚟無乜可能。留飯應該無旅館會咁做,如果改到期,不如改期好過。 ...
多謝咁多位回覆, 係卜旅館時冇諗到近住札幌都咁麻煩.
好彩可以改, 就慳番, 住少一日溫泉旅館,
落機第一晚住札幌, 第2朝先入定山溪, 只住一晚仲慳番添, 成6仟幾港紙住一晚連飯都冇得食, 實俾我家大老爺炳鑊金, 而家住少一晚係就係頻撲D, 都好過2頭唔到岸,
多謝晒咁多位意見

引用:
原帖由 tayloryim 於 2020-1-15 12:50 PM 發表

... 成 6仟幾港紙住一晚連飯都冇得食, ...
八萬幾 Yen, 高檔野呀 ~

引用:
原帖由 tayloryim 於 2020-1-15 12:50 PM 發表

落機第一晚住札幌, 第2朝先入定山溪, 只住一晚仲慳番添, 成6仟幾港紙住一晚連飯都冇得食, 實俾我家大老爺炳鑊金, 而家住少一晚係就係頻撲D, 都好過2頭唔到岸,
多謝晒咁多位意見 ...
我二月中都係搭呢班機,落機後都係諗住係札幌/狸小路一帶行下食下野算,咁晏機先到無乜太多行程。

回覆 引用 TOP

引用:

多謝晒咁多位意見 ...
六千幾住一晚不如改去支芴湖鶴雅
定山溪溫泉唔係哩個價錢級數!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #包車 #札幌
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]