• 瀏覽: 742
  • 回覆: 23
落機去酒店check in後休息一陣就出發
呢個市集只做到25/12,所以趁佢未完就黎睇吓
不過係魔都食飯唔想等位,都係趁早去餐廳食埋晚飯先出嚟行

西班牙蛋餅
即係薯仔片蛋餅,tapas常見,味道唔錯

炸薯卷?忘記咩名啦,又係tapas常見
裡面薯蓉整得唔錯

鵝肝多士

好香口

西班牙火腿配蕃茄包,呢個普普通通而且唔抵

牛扒估唔到98人民幣有咁嘅水準,喜出望外

填肚用的西班牙海鮮飯 雖然唔係傳統做法但味道還可以,無期望無失望

食飽出去逛市集其實地方唔太大

有現場唱歌表演

未完待續

一家人是無價的。搵到。駛到。食到。身體好。年年好。
熱賣及精選
繼續去相
其實市集啲小食都係香港熟口熟面果啲

呢個特別啲,黑色石頭

原來係竹炭雞蛋糕

係香港都食到

排隊見聖誕老人最怕排隊

聖誕列車,每卡都係飲食攤檔

行行吓落雨唯有返酒店
現代化的一面

萬國建築博覽群可惜落雨兼好凍,撐住傘影左一陣就行番酒店

係酒店房繼續影 在魔都一定要住最少一晚望到外灘的酒店

巧正牙........

引用:
原帖由 粉紅豬小妹 於 2020-1-14 11:10 AM 發表

落機去酒店check in後休息一陣就出發
呢個市集只做到25/12,所以趁佢未完就黎睇吓
不過係魔都食飯唔想等位,都係趁早去餐廳食埋晚飯先出嚟行

未完待續 ...
上海?
1月仲有聖誕市集?
食物好正喎

夜景唔錯

酒逢知己千杯少,話不投機半句多。
遙知天涯一樽酒,能憶天涯萬里人。
引用:
原帖由 許健輝 於 2020-1-14 01:22 PM 發表

巧正牙........
呢餐還可以,因為天氣麻麻唔想走太遠,揀番果區商場食就算

引用:
原帖由 粉紅豬小妹 於 2020-1-14 11:10 AM 發表

繼續去相
其實市集啲小食都係香港熟口熟面果啲
師姐,如果銀包許可我想全部日子住晒,唔只住1日。
不過比我揀我想住個間深坑酒店

引用:
原帖由 john198822 於 2020-1-14 01:23 PM 發表

上海?
1月仲有聖誕市集?
食物好正喎
果晚23/12嚟,我上個月去咗上海8日
靜安嘉里中心呢個市集做到25/12完結
本來最想去果個係同樂坊既德國聖誕市集仲要好早就完結(做到15/12)我果時都未出發
食物還可以,貪就腳係番附近食飯,我去玩果幾日成日有細雨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 94132010bibi 於 2020-1-14 01:40 PM 發表

夜景唔錯
夜景很美可惜果晚啲雨越嚟越大
好在我住間酒店望到外面靚景
最尾張相係外灘熄咗燈影既,有心去影外灘唔好太夜去,好似大概十點咁上下會熄燈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2020-1-14 03:19 PM 發表

師姐,如果銀包許可我想全部日子住晒,唔只住1日。
不過比我揀我想住個間深坑酒店
我去八日七夜,住左兩晚外灘的酒店,兩晚住迪士尼樂園裡面的玩具總動員酒店,兩晚住係南京東路步行街,一晚住間平平哋小區酒店因為夜晚去附近果個上引水世界玩
深坑果間我都想住不過位置唔太方便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 粉紅豬小妹 於 2020-1-14 03:17 PM 發表

呢餐還可以,因為天氣麻麻唔想走太遠,揀番果區商場食就算
相當吾錯.........

回覆 引用 TOP

仲以為你去咗西班牙

多谢分享

回覆 引用 TOP

睇圖唔錯

請你好好愛護我💕
Love you😍😍😍💕

My facebook:
https://www.facebook.com/kakaworld/

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]