• 瀏覽: 3,460
  • 回覆: 19
做左好多年野
想搵份穩定既工作,
見到做HA 叫做穩定,應該先搵工先定係讀左先?
無經驗想求意見, 謝謝!

熱賣及精選
引用:
原帖由 apap1010 於 2020-1-14 12:24 PM 發表

做左好多年野
想搵份穩定既工作,
一定要有牌先做得架
冇牌見工都冇機會. PCA3A有手有腳,有牌通常都請,長期請人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 apap1010 於 2020-1-14 12:24 PM 發表

做左好多年野
想搵份穩定既工作,
聯合冇牌都請,在職培訓,不過人工低啲

回覆 引用 TOP

好多謝你地個答覆 我上H 果度睇睇先

回覆 引用 TOP

定係應考hc?

引用:
原帖由 apap1010 於 2020-1-14 06:10 PM 發表

定係應考hc?
你意思係clerk?

回覆 引用 TOP

保健員呀~ 邊個好D
因為返HA 都要論班是嗎?

引用:
原帖由 apap1010 於 2020-1-14 11:03 PM 發表

保健員呀~ 邊個好D
因為返HA 都要論班是嗎?
讀pca個時,阿sir話呢個course個牌好過保健員,因為保健員牌衹可在老人院,護老院做。但pca可在醫院或老人院,護老院做,做health care Assistant. 睇你想去邊做。

我都係先讀書,再考牌,然後再入H A

回覆 引用 TOP

靈實醫院有在職培訓課程,我知二月有新班,已經過左招聘日,但有興趣可以試下打電話問下。  這類課程一直收生困難,可能都會收。

附件

Screenshot_20191217_164223_com.jora.android.jpg(43.99 KB)

2020-1-18 11:40 AM

黃色不是你的專利

回覆 引用 TOP

如果而家無做野就報ERB嘅醫護支援人員課程讀左先!
讀一個月左右,考試合格請硬的!

男仕做唔做得架,需要輪班嗎?

引用:
原帖由 fb8d509dda307d 於 2020-1-20 05:41 PM 發表

男仕做唔做得架,需要輪班嗎?
男當然做得, 好多位都需要輪班

引用:
原帖由 kk9ghost 於 2020-1-20 09:35 PM 發表

男當然做得, 好多位都需要輪班
其實個課程讀就接近2個月先完,跟住實務練習,筆試、實務試合格,若果1 take pass都3-4個月拎到cert. 呢個課程之前唔多人讀,但舊年下半年就班班full曬,多左好男人讀。若果申請pca3a位,正常e院男人通常唔請,但去d特殊E院請個機會大d。

引用:
原帖由 hermanda112 於 2020-1-14 11:19 PM 發表

讀pca個時,阿sir話呢個course個牌好過保健員,因為保健員牌衹可在老人院,護老院做。但pca可在醫院或老人院,護老院做,做health care Assistant. 睇你想去邊做。 ...
請問邊度可以報讀?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]