• 瀏覽: 7,636
  • 回覆: 18
大家有冇經驗燦基原廠保養會包含咩項目?
收費大概幾錢? thank you

熱賣及精選
引用:
原帖由 冠軍狗 於 2020-1-14 04:15 PM 發表

燦基得份REPORT好睇
咩都唔包, 換油又唔回剩油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冠軍狗 於 2020-1-14 04:15 PM 發表

1. 有份 Report 畀你 ... 都係證明幫你 "睇" 過架車 ... 如軚氣吾夠就幫你打,條鍊幫你拉緊、brake pad 都會清吓 ...
2. 你有疑問可提出,佢會幫你重點睇睇 ... 甚至我懷疑會幫你換走有問題,又不屬於消耗件的小零件 (但吾會認有做過)
3. 原廠要求要更換的有問題部件都有機會順便搞埋 (試過主動話我知換了粒吾知乜螺絲 ... 佢話係廠要求要更新)
4. 換 油要錢,消耗性零件要錢 ( 排油粒螺絲 的 螺絲墊片 要錢 )

約佢地個保養要預早 ... 好爆 ... 最好一個月前約 ... 過了期就少了一次免費保養檢查

其實真係無乜特別 ... 但對於 初哥 ... 一定有好過無 ... 另外,既然有 ... 次次做足 ... 對日後賣車都應該好價D ... 始終定期有代理幫你證明架車行了幾多、狀況如何

我的世界:
鐘錶網
引用:
原帖由 鐘錶友 於 2020-1-14 09:55 PM 發表

1. 有份 Report 畀你 ... 都係證明幫你 "睇" 過架車 ... 如軚氣吾夠就幫你打,條鍊幫你拉緊、brake pad 都會清吓 ...
2. 你有疑問可提出,佢會幫你重點睇睇 ... 甚至我懷疑會幫你換走有問題,又不屬於消耗件的小零件 (但吾會認有做過)
3. 原廠要求要更換的有問題部件都有機會順便搞埋 (試過主動話我知換了粒吾知乜螺絲 ... 佢話係 ...
好詳細 唔該哂

回覆 引用 TOP

引用:

下?保養包d乜?

違規內容
引用:
原帖由 fu3discuss 於 2020-1-16 01:59 PM 發表

下?保養包d乜?
包搵你笨...同埋....包你後悔....

引用:
原帖由 SZESZE1001 於 2020-1-17 12:02 發表

包搵你笨...同埋....包你後悔....
香港除左佢...仲有邊度可買到honda車

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-1-17 12:32 PM 發表

所以佢咪可以有持無恐囉

佢唔入太多款車,多數都係啡呤款,可能多年輕人出吧!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SZESZE1001 於 2020-1-20 11:51 發表

所以佢咪可以有持無恐囉
真係惡晒了..

我係現代人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-1-17 12:32 發表

蕭老板果度係咪好似有Honda車賣?

引用:
原帖由 山下忠秀 於 2020-1-21 10:20 發表

請問蕭老板係邊位?

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-1-21 11:10 發表

請問蕭老板係邊位?
師兄唔知就算吧!我都係估估吓,因為我都無幫襯過蕭老板的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山下忠秀 於 2020-1-21 10:20 AM 發表

應有其他車行可入honda水貨呢!
蕭錦滔係主做Honda,Yamaha...,但我都忘了係邊間,是否鴻興呢?
問佢門徒張偉安實知…偉安電單車配件!

引用:
原帖由 fto94 於 2020-1-21 13:37 發表

應有其他車行可入honda水貨呢!
蕭錦滔係主做Honda,Yamaha...,但我都忘了係邊間,是否鴻興呢?
問佢門徒張偉安實知…偉安電單車配件!
蕭老板間店係DS,不過佢好似淨係賣Yamaha都賺到笑?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]