• 瀏覽: 20,744
  • 回覆: 340
  • 追帖: 5
有親友做裝修日薪1700蚊,平均每個月塭到4皮幾,佢得廿六歲中學畢業。反觀好多大學生做幾年都仲係揾萬幾二萬。真係羞家

熱賣及精選
引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-14 18:07 發表

有親友做裝修日薪1700蚊,平均每個月塭到4皮幾,佢得廿六歲中學畢業。反觀好多大學生做幾年都仲係揾萬幾二萬。真係羞家
人做「裝修」你親友做裝修,人地幾個月已經揾夠畀首期上車,你親友嗰4皮幾,儲幾年都未夠上車...

引用:
原帖由 showtime2017 於 2020-1-14 06:14 PM 發表

人做「裝修」你親友做裝修,人地幾個月已經揾夠畀首期上車,你親友嗰4皮幾,儲幾年都未夠上車...
佢親友唔識著套制服啫

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-14 06:07 PM 發表

裝修的,算炒散,好天要收起落雨柴。而家開工足,你能否講,未來一年開工同樣足?

大學生,有高質低質。部分一畢業就考到政府主任級督察之類,也有些在國際企業做mt... 部分更是醫護工程等專業人士。

畢業兩三年都4,5皮,真係睇個人造化。

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-14 06:07 PM 發表

好辛苦

做裝修好景,而家大量商舖要復修,需求甚大。

冇撚大志。人地篤一篤股票賺千7萬你唔撚講on 9

[size=8]我問你有冇病唔係有冇柄呀!!!!
你估日日有工開咩。。。。

都好耐啦,問題係體力活唔係個個做得黎

回覆 引用 TOP

辛苦錢

回覆 引用 TOP

做哪個裝修?

苦力唔係咁易賺

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2020-1-14 06:23 PM 發表

裝修的,算炒散,好天要收起落雨柴。而家開工足,你能否講,未來一年開工同樣足?

大學生,有高質低質。部分一畢業就考到政府主任級督察之類,也有些在國際企業做mt... 部分更是醫護工程等專業人士。

畢業兩三年都4,5皮,真係睇個人造化。 ...
中肯。

回覆 引用 TOP

引用:

10年後呢?

mazingerv1

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-14 18:07 發表

創意來自知識同意識。
如果未來不注重創意。
你正确。否则錯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]