• 瀏覽: 7,434
  • 回覆: 157
  • 追帖: 1
今天去了一間歷史悠久的餐廳食下午茶,店內有一種很懷舊的氣氛,無論裝修擺設都好似去咗幾十年前嘅香港,令人回味,最令我驚喜的是,他的豬扒公仔麵,可以話係我食過其他嘅地方,暫時來講呢一間係最正㗎,豬扒甘香鬆化,一啲都唔祡,誇張啲講,冇牙食都得,而且師傅腌制得好美味,可以媲美上海舖的炸排骨,只是可能是西餐廳,不是茶餐廳,奶茶可能用的是立頓紅茶,沒有茶餐廳的茶膽味道,但可以接受,一碗麵加一杯奶茶,連埋加一,都只係 $33 👍 除咗可以品嚐一碗美味的豬扒麵,還可以細賞老香港的情懷味道 👏 好似時光倒流去咗麗斯餐廳的感覺
[attach]10740282[/attach][attach]10740282[/attach]

附件

88B53EF7-8893-4AFE-9361-7BB5BD28F425.jpeg(55.83 KB)

2020-1-14 07:57 PM

5A1BBC99-B95B-4F42-B3DF-197AEE02531F.jpeg(681.06 KB)

4455B759-9948-4721-96AA-783F2DA2720F.jpeg(73.65 KB)

154ADC59-4D5C-4074-BC70-A5BBD6547367.jpeg(84.96 KB)

DAEDD1D8-D686-41DD-9ACB-830CE0B0E4EC.jpeg(93 KB)

熱賣及精選
巧正牙........

正啊

引用:
原帖由 許健輝 於 2020-1-14 08:22 PM 發表

巧正牙........
多謝輝哥 👍

引用:
原帖由 herr 於 2020-1-14 08:27 PM 發表

正啊
真係好正好好食😋

引用:
原帖由 快樂宇宙的牛牛 於 2020-1-14 08:30 PM 發表

多謝輝哥 👍
吾巧客氣

正喎

引用:
原帖由 快樂宇宙的牛牛 於 2020-1-14 07:57 PM 發表

今天去了一間歷史悠久的餐廳食下午茶,店內有一種很懷舊的氣氛,無論裝修擺設都好似去咗幾十年前嘅香港,令人回味,最令我驚喜的是,他的豬扒公仔麵,可以話係我食過其他嘅地方,暫時來講呢一間係最正㗎,豬扒甘香鬆化,一啲都唔祡,誇張啲講,冇牙食都得,而且師傅腌制得好美味,可以媲美上海舖的炸排骨,只是可能是西餐廳,不是茶餐廳,奶茶可能用的是立頓紅茶,沒有茶餐廳的茶膽味道,但可以接受,一碗麵加一杯奶茶,連埋加一, ...
性價比高

被禁言一星期仲唔醒目,放監後都係要繼續日日瘋狂派膠,之前真身已被永禁,而家又再犯被永禁,抵 L 死啦
版大可否俾個機會我請不要在上班區永禁我包冇下次,版大求求你,切一個期限俾我,好不好
正口一啵

冰樹呀

好熟,深水埗?

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-1-14 09:02 PM 發表

冰樹呀
深水埗呀師兄

引用:
原帖由 sictakho 於 2020-1-14 08:44 PM 發表

正喎
真的嗎 😊

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-1-14 08:55 PM 發表

性價比高
多謝飛哥 👍

件豬扒好得喎,可否pm我喺邊鼠呀?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]