• 瀏覽: 8,336
  • 回覆: 67
唱片公司已經唔會好似80年代咁造星,一味誇媒體當搖錢樹,音樂只是副業。

回覆 引用 TOP

樓主究竟知唔知呢幾位歌手拎過啲乜獎?連拎過最佳男歌手獎嘅你都夠膽死話佢未紅過?

回覆 引用 TOP

同人唔同命,檸檬當年衰得幾貼地,但一直站係一線,只係靜止左。

陳冠A又一例,擺明人渣姑爺仔,過幾年又笑騎騎行來行去。劉錫明呢D得罪人,莫須有都要撤離香港;冠A班Ex係受害人,大部份都要收皮。

世界邊有公平~

則田同其餘三位唔同班,有幾首Hit歌可叫紅歌星;但真正爆紅過,獨領風騷過既先係明星,則田真係無~

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

人各有志, 完全無損失.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mightykoala 於 2020-1-17 11:05 AM 發表

同人唔同命,檸檬當年衰得幾貼地,但一直站係一線,只係靜止左。

陳冠A又一例,擺明人渣姑爺仔,過幾年又笑騎騎行來行去。劉錫明呢D得罪人,莫須有都要撤離香港;冠A班Ex係受害人,大部份都要收皮。

世界邊有公平~ ...
霆鋒音樂事業基本上係停咗,果單嘢之後佢主力大陸市場同拍戲,由偶像轉咗做演員,演員形像相對冇咁重要

Edison娛樂事業一早玩完,冇戲拍冇歌唱

另外果個去咗台灣/大陸發展,好似唔錯

女藝人一向紅得快,但落得仲快

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麥斯特羅 於 2020-1-17 07:33 AM 發表

暴龍哥有錢仔黎,佢根本都唔旨在。
對樂迷嚟講,佢把聲好靚,唱功都好好,我想聽佢唱歌多過拍戲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelvincts 於 2020-1-14 11:23 PM 發表

千禧年前的唔好計,我覺得以下4個應該紅但無真係好紅,頭3個係香港樂壇的損失,可惜最後各有各發展。
1. 鄭中基
2. 側田
3. 謝霆鋒
4. 古巨基
鄭中基真係正 但醜聞太多啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-1-15 12:29 PM 發表

做人向前看,二十年前咁遠的歌手,而家都已長者之齡,都開始頤養天年,專心安老啦。
謝霆鋒40都未有🙈🙈

回覆 引用 TOP

李克勤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2020-1-15 10:38 AM 發表

除左側田全部都好紅wor
1. 最佳男配
3. 影帝
4. 最受歡迎男歌手
側田算把啦,頂盡二三線。
佢啲歌我一首都唔記得,我淨係記得佢同外國人曹格開拖,重點係佢仲要打撚輸左,影衰香港人

回覆 引用 TOP

古天樂、陳曉東、張衞健、梁漢文

回覆 引用 TOP

後面兩個算紅,鄭中基算紅因做笑片加美女廚房人氣高,只係無咩人當佢係歌手...
側田既歌都多人翻唱同播算係咁...
反而覺得鄭梓浩最應該紅...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]