• 瀏覽: 5,866
  • 回覆: 47
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20200115/bkn-20200115230019380-0115_00882_001.html

丹麥中場球星基斯甸艾歷臣,已經決定離開熱刺,早前有傳將會轉投意甲國際米蘭,同盧卡古、拿達路馬天尼斯組成進攻鐵三角,唔少祖雲達斯球迷都擔心,國米會終止斑馬兵團意甲霸權。估唔到突然殺出程咬金,巴黎聖日耳門密謀搶走艾歷臣,睇嚟呢次爭奪戰仲有排搞,最終得益者肯定係熱刺。

早前有報道指國米肯為艾歷臣付出約1600萬歐元,但英國《太陽報》報道,國米因知道艾歷臣願意來投、熱刺談判籌碼愈來愈少,所以只肯畀850萬鎊,熱刺已拒絕呢個恥辱性報價,表示起碼要雙倍呢個金額先有得傾。

巴黎聖日耳門有的是錢,依家先按兵不動,耐心等待熱刺同國米嘅談判結果,之後先會正式出價。艾歷臣今個轉會窗離隊機會好大,就睇吓最後邊支歐洲勁旅夠誠意啲,可以得到呢位好波之人來投。

基斯甸艾歷臣離開熱刺,葡萄牙中場謝捷臣費南迪斯落實加盟熱刺,司職中場中的謝捷臣費南迪斯攻守兼備,既能攔截又能傳送的能力,而他來投,正好填補梅沙施素高缺陣所帶來的空缺,後者因膝傷休戰達3個月。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱賣及精選
艾歷神咁嘅級數,其實無4000萬都買唔到,1600都嫌貴真係shot shot地

好似得番半年約 收到1600好過咩都無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-1-16 03:18 AM 發表

艾歷神咁嘅級數,其實無4000萬都買唔到,1600都嫌貴真係shot shot地
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2543338/%E7%86%B1%E5%88%BA%E7%B4%A2$2%E5%84%84%E8%BD%89%E6%9C%83%E8%B2%BB%20%E8%89%BE%E6%AD%B7%E8%87%A3%E6%8A%95%E5%9C%8B%E7%B1%B3%E7%BA%8C%E6%8B%89%E9%8B%B8

熱刺在英格蘭足總杯第3圈重賽,靠盧施素及拉美拿兩位阿根廷球員建功,主場2︰1險勝英冠米杜士堡晉級。盛傳將加盟國際米蘭的丹麥中場艾歷臣踢足全場,據報兩間球會仍為轉會費拉鋸。
艾歷臣和熱刺的合約只剩半年就屆滿,英國傳媒報道,意甲國際米蘭欲於本月冬季轉會窗引入該位27歲丹麥核心,已開出了一份四年半合約,周薪為16萬英鎊(約160萬港元),是在熱刺的兩倍,據報艾歷臣同意個人條款,但國米及熱刺仍為轉會費在拉鋸。
據報國米首次報價1,050萬鎊(約1億港元),但熱刺要求國米至少出價2,000萬鎊(約2億港元)的轉會費。此外,法甲豪門巴黎聖日耳門也對艾歷臣非常有興趣,願意開出2,500萬英鎊(約2.5億港元)的轉會費。
艾歷臣於今場足總杯踢足全場,熱刺領隊摩連奴賽後被問及今仗會否是艾歷臣最後一仗代表熱刺上陣時未作明確回應:「艾歷臣踢得非常好,態度非常專業,跟我對他的期望一樣。如他已經為球隊全力以赴,若他選擇離隊時,可以昂首離開。」

先借後買葡超新星
另外,熱刺昨宣布借用21歲的賓菲加中場謝特臣費南迪斯,借用期18個月,熱刺有優先購買權,費用為4,300萬鎊(約4.3億港元),該位葡萄牙國腳可取代4月才復出的穆沙施素高,維持中場兵源。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

回覆 引用 TOP

曼魚咁缺中場,艾歷臣正啱曼魚用,佢打開英超重可以即用,費特咁廢都值5仟萬,艾歷臣一定好過廢凸,点解唔出多D錢搶佢過來,2仟萬對曼魚係乜錢,唔知稣B点諗?

引用:
原帖由 anish01 於 2020-1-16 10:28 AM 發表

曼魚咁缺中場,艾歷臣正啱曼魚用,佢打開英超重可以即用,費特咁廢都值5仟萬,艾歷臣一定好過廢凸,点解唔出多D錢搶佢過來,2仟萬對曼魚係乜錢,唔知稣B点諗? ...
大家爭緊4,熱刺點會賣比魚

引用:
原帖由 louie186 於 2020-1-16 10:34 AM 發表

大家爭緊4,熱刺點會賣比魚
熱刺爭4咁得意?

有足球的地方就有江湖,有江湖就有紛爭,有紛爭就有足球。
引用:
原帖由 jacky6863 於 2020-1-16 04:21 PM 發表

熱刺爭4咁得意?
熱刺爭4有幾得意?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jacky6863 於 2020-1-16 04:21 PM 發表

熱刺爭4咁得意?
前四爭奪戰
4車路士39
5曼聯34

6錫菲聯32
7狼隊31
8熱刺30
前面2隊狂失分,否則熱刺已緣盡前四了。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱刺已比人禁住搶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 anish01 於 2020-1-16 10:28 AM 發表

曼魚咁缺中場,艾歷臣正啱曼魚用,佢打開英超重可以即用,費特咁廢都值5仟萬,艾歷臣一定好過廢凸,点解唔出多D錢搶佢過來,2仟萬對曼魚係乜錢,唔知稣B点諗? ...
點解當球員死物唔諗佢感受?

已經到左差唔多職業生涯中後段,
有熱剌都覺得滿足唔到佢而唔想踢, 已明顯想更想一層樓

仲踢曼聯? 想踢曼一早轉左會啦, 洗拖到最後自由身

回覆 引用 TOP

國米都short short 地,8.5m熱刺情願用到季尾free走算。

引用:
原帖由 leisurema 於 2020-1-16 00:21 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20200115/bkn-20200115230019380-0115_00882_001.html

丹麥中場球星基斯甸艾歷臣,已經決定離開熱刺,早前有傳將會轉投意甲國際米蘭,同盧卡古、拿達路馬天尼斯組成進攻鐵三角,唔少祖雲達斯球迷都擔心,國米會終止斑馬兵團意甲霸權。估唔到突然殺出程咬金,巴黎聖日耳門密謀搶走艾歷臣,睇嚟呢次 ...
熱刺真係蝕, 剩低半年約, 比人壓價壓到850萬/ 1650萬

201516英超冠軍-李斯特城, 領隊-雲尼亞里
2016歐國盃冠軍-葡萄牙

仍然在呼吸都應該要慶賀
過得一日得一日, 食得一餐得一餐
隨遇而安, 隨緣而活
人無遠慮有近憂

我是一條廢中
引用:
原帖由 齒輪的命運 於 2020-1-17 12:00 AM 發表

熱刺真係蝕, 剩低半年約, 比人壓價壓到850萬/ 1650萬
魔佬加了一倍人工也留不住他…。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]