• 瀏覽: 7,458
  • 回覆: 62
美斯近日接受訪問,講起佢眼中最犀利嘅後衞,可能大家估係咪沙治奧拉莫斯,定係華基爾雲迪積克,美斯嘅答案卻令人O晒嘴,因為佢竟然唔知對方個名,淨係知佢好狼死,攔截好誇張。
美斯所講嘅最犀利後衞,在上季西甲對基羅納時遇到,美斯指出:「老實講我唔係好知佢個名,但佢真係好誇張。」美斯當時受到貼身攔截,有時仲出現超技術防守,美斯稱:「我認為冇問題,因為這是比賽一部份,只要唔係惡意就可以。」
經過傳媒查證,美斯所講嘅後衞,原來係上季效力基羅納嘅22歲小將馬菲奧Pablo Maffeo,此子曼城青訓出身,但一直外借基羅納,兩年前轉投史特加,但依舊外借畀基羅納,現時喺西乙。

梅西最多得西丙水平,驚個西乙後衞都好正常嘅
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20200116/bkn-20200116040537942-0116_00882_001.html

熱賣及精選
不嬲係班拿貝當練波~ 最鍾意皇馬後防就差不多la

引用:
原帖由 messissem 於 2020-1-16 10:59 AM 發表

不嬲係班拿貝當練波~ 最鍾意皇馬後防就差不多la
皇馬費事嚇到梅西喊咪讓下佢囉
皇馬最大目標係歐洲最頂級賽事---歐聯

最怕爛頭卒

回覆 引用 TOP

最怕以前國家隊大佬 j.辛,記得國米對巴塞真係mark到美斯實一實

引用:
原帖由 股帝 於 2020-1-16 11:59 AM 發表

最怕以前國家隊大佬 j.辛,記得國米對巴塞真係mark到美斯實一實
當年摩佬用名不經傳嘅蘇馬都完封梅西啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-1-16 11:40 AM 發表

皇馬費事嚇到梅西喊咪讓下佢囉
皇馬最大目標係歐洲最頂級賽事---歐聯
次次都打炒皇馬~ 唔夠踢咪話專心歐聯LOR
但出到去咪又係靠運氣~球証

引用:
原帖由 messissem 於 2020-1-16 12:05 PM 發表

次次都打炒皇馬~ 唔夠踢咪話專心歐聯LOR
但出到去咪又係靠運氣~球証
巴塞北京電視機,6:1反cup巴黎
球壇2大黑哨,得不到世人尊重認同
皇馬場場堂堂正正,得到世人尊重認同3連霸

回覆 引用 TOP

你係醉米人架你知道嗎

回覆 引用 TOP

拉莫斯防守風格比較斯文,乾手淨腳,被喻為球壇清泉,雖然被認為係當代最強中堅之一,但始終美斯實力略勝一籌,比賽中面對拉莫斯可以話係,話過就過,試問美斯心中最驚後衛又點會係拉莫斯呢

C羅是外星人,是史詩是神話,是上天所賜!

C羅看來像個NBA球員,在空中停留了一個半小時!

朱廣權贊C羅:從太空望向地球唯一能看到的球員!

飛翔的葡萄牙人——C喬丹!
引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2020-1-16 01:59 PM 發表

拉莫斯防守風格比較斯文,乾手淨腳,被喻為球壇清泉,雖然被認為係當代最強中堅之一,但始終美斯實力略勝一籌,比賽中面對拉莫斯可以話係,話過就過,試問美斯心中最驚後衛又點會係拉莫斯呢 ...
拉莫斯驚梅西扭斷手,隻手飛脫係面前,真係幾得人驚架……

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-1-16 02:01 PM 發表

拉莫斯驚梅西扭斷手,隻手飛脫係面前,真係幾得人驚架……
咁又係,沙拿有辦你睇,我都唔想美斯或者任何一個球員慘成第2個沙拿 ,事隔幾年,但到而家諗起都仲係一額汗,實在太得人驚,你地唔好咁啦,我想踢波者

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2020-1-16 02:05 PM 發表

咁又係,沙拿有辦你睇,我都唔想美斯或者任何一個球員慘成第2個沙拿 ,事隔幾年,但到而家諗起都仲係一額汗,實在太得人驚,你地唔好咁啦,我想踢波者 ...
梅西自己扭斷手又點關拉莫斯事?

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-1-16 02:08 PM 發表

梅西自己扭斷手又點關拉莫斯事?
我都冇話關拉莫斯事,唔想即係未發生,唔洗咁緊張住,何況拉莫斯踢波斯文就出哂名,點都唔會關拉莫斯事啦,除非你內心已認定兩人對上美斯會出事,如果你咁諗,咁我就冇計了

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-1-16 10:30 AM 發表

美斯近日接受訪問,講起佢眼中最犀利嘅後衞,可能大家估係咪沙治奧拉莫斯,定係華基爾雲迪積克,美斯嘅答案卻令人O晒嘴,因為佢竟然唔知對方個名,淨係知佢好狼死,攔截好誇張。
美斯所講嘅最犀利後衞,在上季西甲對基羅納時遇到,美斯指出:「老實講我唔係好知佢個名,但佢真係好誇張。」美斯當時受到貼身攔截,有時仲出現超技術防守,美斯稱:「我認為冇問題,因為這是比賽一部份,只要唔係惡意就可以。」
經過傳媒查證, ...
人地後衛夠驚美球王啦
驚比佢打

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]