• 瀏覽: 23,182
  • 回覆: 134
有親友做裝修日薪1700蚊,平均每個月塭到4皮幾,佢得廿六歲中學畢業。反觀好
多大學生做幾年都仲係揾萬幾二萬。

熱賣及精選
好无聊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 喬曼sayhm 於 2020-1-16 11:54 AM 發表

有親友做裝修日薪1700蚊,平均每個月塭到4皮幾,佢得廿六歲中學畢業。反觀好https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28768038多大學生做幾年都仲係揾萬幾二萬。 ...
乜刀吾識$1700?我業界的
做邊行?介紹我

裝修一個月可以開幾日工,知吾知!

大學生連自己食完飯洗碗都唔做,又點會肯做依d辛苦工呢?
做份文職,除時放假去旅行,依d先叫生活。

嘩,原來做裝修咁撚低人工,真可憐

一世都有工開

tc

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 喬曼sayhm 於 2020-1-16 11:54 AM 發表

有親友做裝修日薪1700蚊,平均每個月塭到4皮幾,佢得廿六歲中學畢業。反觀好https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28768038多大學生做幾年都仲係揾萬幾二萬。 ...
年薪五十幾六十萬,捱廿年就千幾萬落袋,四十歲就可以退休嘆世界唔駛做!

從前習慣一人,喜歡看天色藍藍風在滲,愛與疾風競賽,笑著去孤獨行...
引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2020-1-16 12:57 PM 發表

裝修一個月可以開幾日工,知吾知!
點都好過時薪$37.5果D幾十倍啦!!!!!

從前習慣一人,喜歡看天色藍藍風在滲,愛與疾風競賽,笑著去孤獨行...

回覆 引用 TOP

我想做呀

我係現代人
做裝修一定有錢途
正爆

回覆 引用 TOP

香港人樓就最鐘意,裝修賺返有錢人,實好賺

回覆 引用 TOP

要睇埋开工日架?比你有二千蚊日。但开工10日都冇。而且庒修屋企講口啤、市道。E十咁多人失业。未必敢買樓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2020-1-16 12:42 PM 發表

做邊行?介紹我
嚇到樓主縮L左去

引用:
原帖由 estateman 於 2020-1-16 12:42 PM 發表

做邊行?介紹我
我屋企人曰日開工做到救命

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]