• 瀏覽: 6,587
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
想知係咪有呢個位?見佢寫中四已可申請咁間單?聽講入職內部不成文規定要有最少DSE或HKCEE五科合格(必需要有:中、英、數)及有關倉務工作經驗,是否真的?有無師兄答到?

你之前有申請?

回覆 引用 TOP

無!有同事申請過無份見,自己都想了解一下做啲乜?

回覆 引用 TOP

政府倉務員工作,訂下野執下倉 計計數

職責簡單,但申請人大多中學甚至專上學院畢業。

回覆 引用 TOP

又比大學生玩哂?呢個政府扺比人𨳒!係咪暗盤都必須要中英數合格?

引用:
原帖由 unknow09 於 2020-1-16 06:00 PM 發表

政府倉務員工作,訂下野執下倉 計計數
我所知既助理物料供應員
職責之一去派貨俾訂左野既部門
同送貨員差唔多

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
而家唔會請中四畢業

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 滋陰小小賤嘴 於 2020-1-16 06:30 PM 發表

又比大學生玩哂?呢個政府扺比人𨳒!係咪暗盤都必須要中英數合格?
如果中五畢業,中英合格,interview ok都可能有機會既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 滋陰小小賤嘴 於 2020-1-16 06:30 PM 發表

郵差咪又話中四,大把大學生入職啦
你係請人個個,一個大學生,一個中四,你請邊個?郵差都要睇英文地址,又有機會升職

引用:
原帖由 春天邊緣的菠菜 於 2020-1-17 09:45 AM 發表

郵差咪又話中四,大把大學生入職啦
你係請人個個,一個大學生,一個中四,你請邊個?郵差都要睇英文地址,又有機會升職
問過佢啦!同事中五學歷肥咗數學無得見!

引用:
原帖由 滋陰小小賤嘴 於 2020-1-17 09:47 AM 發表

咁你叫佢練o下打字報文書助理啦

引用:
原帖由 滋陰小小賤嘴 於 2020-1-17 09:47 AM 發表

Btw,我識人新毅進畢業都冇得見,所以有人話呢個位係抽籤interview

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]