• 瀏覽: 4,606
  • 回覆: 55
  • 追帖: 2
請問有沒師傅提議係點整?小弟對電唔係咁熟,想這個原本給窗櫃燈的電線位,開多個位出黎,插風筒,唔知點整謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 area1144 於 2020-1-16 11:18 PM 發表

請問有沒師傅提議係點整?小弟對電唔係咁熟,想這個原本給窗櫃燈的電線位,開多個位出黎,插風筒,唔知點整謝謝
燈線同蘇線不同

引用:
原帖由 windows311 於 2020-1-16 11:25 PM 發表

燈線同蘇線不同
但本來這個位不是安裝燈的,spare左響到,咁樣可以一邊用燈,另一邊用風筒可以嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 area1144 於 2020-1-16 11:18 PM 發表

如果負荷力夠嘅話(風筒照過1千火),可以請師傅加隻水氣蘇插風筒就可以。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
廁所濕漉漉,唔好插電風筒;水火不相容呀!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-1-16 11:32 PM 發表

如果負荷力夠嘅話(風筒照過1千火),可以請師傅加隻水氣蘇插風筒就可以。
師兄,這種蘇位專俾有水氣嘅地方用?
廁所換這個比較安全?

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2020-1-17 09:41 AM 發表

師兄,這種蘇位專俾有水氣嘅地方用?
廁所換這個比較安全?
因為樓主係借燈線用,未必會有水氣掣(漏電斷路器),所以加一個法例上係需要的,尤其是厠所。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
酒店好似有排牆吹頭髮的吹風機
塑膠手柄
又另一安全措施

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-1-17 10:20 AM 發表

因為樓主係借燈線用,未必會有水氣掣(漏電斷路器),所以加一個法例上係需要的,尤其是厠所。
借問一下
點先知個位有駁水氣線?

酒店式。。都用了幾年,無壞。

回覆 引用 TOP

買隻黎啲蘇,可以有test掣一㩒就知有冇水氣制了。

回覆 引用 TOP

潔具舖都有唔少浴室風筒,拎起就自動開着。。

引用:
原帖由 多毛肥 於 2020-1-17 10:48 AM 發表

借問一下
點先知個位有駁水氣線?
有三色線等唔等於有水氣線?

引用:
原帖由 area1144 於 2020-1-17 12:10 PM 發表

有三色線等唔等於有水氣線?
果條係水線,唔喺水氣掣。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-1-17 12:11 PM 發表

果條係水線,唔喺水氣掣。
有水線唔係就安全嗎?水氣制功用係咩?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]