• 瀏覽: 3,908
  • 回覆: 19
有兩份工, 假設人工係一樣 ,請問大家會點樣揀呢?

工一
Manager, 負責睇windows server同埋network team, 管理十個人

工二
Manager, 負責睇 desk side support team, 管理25人, 大部分係外判support

熱賣及精選
咁福利係咪一樣?

跟 PI

引用:
原帖由 o1283c 於 2020-1-17 10:25 PM 發表

咁福利係咪一樣?
假設係一樣

引用:
原帖由 jenniferyiu0800 於 2020-1-17 11:43 PM 發表

跟 PI
師兄請問乜嘢係PI?

引用:
原帖由 sqd 於 2020-1-18 08:36 AM 發表

假設係一樣
咁返工時間、模式(多OT? Allow home office? 固定返工地點?) 交通、中午食飯選擇、公司背/前景等係咪一樣?

引用:
原帖由 sqd 於 2020-1-18 08:36 AM 發表

師兄請問乜嘢係PI?
呢度一位高人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sqd 於 2020-1-17 08:15 PM 發表

有兩份工, 假設人工係一樣 ,請問大家會點樣揀呢?

工一
Manager, 負責睇windows server同埋network team, 管理十個人

工二
Manager, 負責睇 desk side support team, 管理25人, 大部分係外判support ...
現價幾多?
叫價幾多?

假設係一樣
引用:
原帖由 o1283c 於 2020-1-18 10:58 AM 發表

咁返工時間、模式(多OT? Allow home office? 固定返工地點?) 交通、中午食飯選擇、公司背/前景等係咪一樣?

回覆 引用 TOP

對manager 有什麼看法?
引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-1-18 09:02 PM 發表

現價幾多?
叫價幾多?

回覆 引用 TOP

多謝各位回覆,假設福利工作地點及其他都一樣,只係工作性質不同。

引用:
原帖由 sqd 於 2020-1-18 10:41 PM 發表

多謝各位回覆,假設福利工作地點及其他都一樣,只係工作性質不同。
幾年經驗?

回覆 引用 TOP

得D咁既資料, , 是但啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sqd 於 2020-1-18 10:41 PM 發表

如果做運動,你會揀羽毛球定乒乓球?

你expect人哋會答你「我揀羽毛球因為bababa」或者「我會揀乒乓球因為乜乜乜」但係「我又唔係你」,你首先要講出你自己對於兩個選擇嘅想法,人哋先可以比意見你。

引用:
原帖由 o1283c 於 2020-1-19 12:29 PM 發表

如果做運動,你會揀羽毛球定乒乓球?

你expect人哋會答你「我揀羽毛球因為bababa」或者「我會揀乒乓球因為乜乜乜」但係「我又唔係你」,你首先要講出你自己對於兩個選擇嘅想法,人哋先可以比意見你。 ...
呢句又真!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]