• 瀏覽: 7,543
  • 回覆: 71
  • 追帖: 2
本主題由 yycrab 於 2020-1-25 11:09 AM 提升
句野算唔算同你老母一樣意思?
頭先有句「仆你個街」已經覺得好粗俗

熱賣及精選
咁你唔好睇囉,街上仲多人講你老味、仆街架,唔好出街囉

引用:
原帖由 dariel 於 2020-1-17 08:44 PM 發表

搵廣管局澄清??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
小學雞都冇你咁純情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TL1596 於 2020-1-17 08:52 PM 發表

咁你唔好睇囉,街上仲多人講你老味、仆街架,唔好出街囉
x2

回覆 引用 TOP

有乜所謂

回覆 引用 TOP

如果你同仔女食飯睇緊
你會想佢學到粗口?

引用:
原帖由 dariel 於 2020-1-17 08:44 PM 發表

呢半年出到街 或 睇新聞,更難聽都聽過啦!
樓主唔係咁純真,咁隠世,
唔知今日社會係點樣呀?

只係想挖啲嘢出來投訴下啫

引用:
原帖由 戰鬥吧 於 2020-1-18 01:36 AM 發表

只係想挖啲嘢出來投訴下啫
樓主,你唔係咁天真,咁隱世,咁無聊呀
想捉人錯處,找句說話指TBB 不是嗎?
去廣管局啦

回覆 引用 TOP

《後生仔傾吓偈》討論粗口文化 , 反而成集完全唔俾講粗口

http://programme.tvb.com/variety/youngandrestless/episode/422/

第422集 - 粗口文化

播出日期: 2019.10.22 (二)

KOL怎看粗口文化?先票選在座最爛口拍檔,答案出人意表!眾人列舉票后「罪證」,聽聽當事人親自解釋。

KOL幾多歲開始講粗口?波波語出驚人,三歲已經獻出她的粗口第一次,果然贏在起跑線!GM「小學雞」時因粗口成為禁語,升上中學才見識語言這樣多層次。

馮盈盈嘗試印證個別粗口有無可取代的爆炸力,選用其他中文字句統統失勢!六號在公眾場合慘遭「問候」,被撻着下忍不住還以顏色。情侶間吵架的粗口底線,又可去到幾盡?

#Get on the Car 9次
#粗口字句無可取代

#粗口底線去到幾盡

《後生仔傾吓偈》第422集 - 粗口文化
播出日期: 2019.10.22 (二)
https://www.momovod.com/vod-play-id-67685-src-3-num-422.html

回覆 引用 TOP

"仆街" 已經可以出得街,更何況"你老味"咁少事。 港台31 有咩粗口未播/聽過?
呢家D小學生分分鐘仲講得叻過大人。
11,12歲就出黎搞事,以前我地都係係屋村走廊踢下波。

引用:
原帖由 dariel 於 2020-1-17 11:58 PM 發表

如果你同仔女食飯睇緊
你會想佢學到粗口?
可能你地都唔小心講過,或者其他親戚

再見了.........

回覆 引用 TOP

引用:

我最唔鍾意聽到果句係…
食屎陳…

有集仲講佢,講到不離口,我哋仲食緊晚飯添…

回覆 引用 TOP

可以叫你"鹵"味. 問題應不大.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]