• 瀏覽: 10,525
  • 回覆: 152
  • 追帖: 9
好多網友也介紹過保安道街市有間任食雞煲、蒸氣海鮮火鍋既大排檔,雞煲任食火鍋都只係$138/位,蒸氣海鮮任食火鍋 $208/位(轉本地龍蝦+$20/位),支裝汽水、果汁任飲,任飲啤酒都只係加$20/位,上年黎係食普通火鍋、今年就蒸氣海鮮火鍋,咁既價錢抵到爛。

我地揀左蒸氣海鮮鍋(可以問定佢攞米放入蒸窩一路煲、粥底好鮮甜):
有龍蝦、鮑魚、海蝦、大元貝、石斑、貴妃蚌、蟲草滑雞、美國牛。海鮮很鮮甜又新鮮,根據佢所示的時候蒸便可。

龍蝦:彈牙。

滑雞:堅滑,聞說老闆在深水埗街市有舖頭賣本地雞。

石班:6個人條半,好鮮甜。

熱賣及精選
引用:
原帖由 zevo 於 2020-1-17 11:07 PM 發表

好多網友也介紹過保安道街市有間任食雞煲、蒸氣海鮮火鍋既大排檔,雞煲任食火鍋都只係$138/位,蒸氣海鮮任食火鍋 $208/位(轉本地龍蝦+$20/位),支裝汽水、果汁任飲,任飲啤酒都只係加$20/位,抵到爛。

我地揀左蒸氣海鮮鍋:
有龍蝦、鮑魚、海蝦、大元貝、石斑、貴妃蚌、蟲草滑雞、美國牛。海鮮很鮮甜又新鮮,根據佢所示的時候蒸便可。
...
食完呢盤海鮮拼盤,就可以加其他火鍋配料!
有超過70款嘅任食火鍋配料,如海蝦、沙白、帶子、菜、餃、肉、雞、獅蚶、魚頭、魚卜、鱔片、脆肉鯇魚片等都係任食,仲有炒蟹,我地食完海鮮蒸窩已經半飽,所以邊邊吾算叫得多野。

呢間好食
我食左2次都加龍蝦🦞
龍蝦好新鮮~

引用:
原帖由 cclia716 於 2020-1-17 11:11 PM 發表

呢間好食
我食左2次都加龍蝦🦞
龍蝦好新鮮~
我第一次係食普通火鍋

回覆 引用 TOP

Yummy...抵食

引用:
原帖由 g520h 於 2020-1-17 11:17 PM 發表

Yummy...抵食
最緊要食才新鮮

回覆 引用 TOP

認同

引用:
原帖由 g520h 於 2020-1-17 11:19 PM 發表

認同
絕對值得推介

引用:
原帖由 zevo 於 2020-1-17 11:21 PM 發表

絕對值得推介
想問有無話幾點開始到幾點

引用:
原帖由 zevo 於 2020-1-17 11:07 PM 發表

好多網友也介紹過保安道街市有間任食雞煲、蒸氣海鮮火鍋既大排檔,雞煲任食火鍋都只係$138/位,蒸氣海鮮任食火鍋 $208/位(轉本地龍蝦+$20/位),支裝汽水、果汁任飲,任飲啤酒都只係加$20/位,上年黎係食普通火鍋、今年就蒸氣海鮮火鍋,咁既價錢抵到爛。

我地揀左蒸氣海鮮鍋(可以問定佢攞米放入蒸窩一路煲、粥底好鮮甜):
有龍蝦、鮑魚、海蝦、大元貝、石斑、貴妃蚌、蟲草滑雞、美國牛。海鮮很鮮甜又 ...
睇落唔錯喎

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
好抵食喎

引用:
原帖由 g520h 於 2020-1-17 11:26 PM 發表

想問有無話幾點開始到幾點
1800 ,入座計2小時,冇人🉑️繼續

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-1-17 11:29 PM 發表

睇落唔錯喎
Value 4 $

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CatTooQQ 於 2020-1-17 11:37 PM 發表

好抵食喎
超級抵食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zevo 於 2020-1-17 11:37 PM 發表

1800 ,入座計2小時,冇人🉑️繼續
正正正

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]