• 瀏覽: 13,443
  • 回覆: 54
  • 追帖: 1
話說早幾晚喺合肥叫咗個海鮮盤外賣

食到我心花怒放,念念不忘⋯

今晚喺上海嘅屋企,有單project在手,兼夾天寒地凍,都係叫外賣算咯

點知有驚人發現!

喺合肥嘅海鮮盤原來喺屋企附近有店

由於超過五公里,起出外賣範圍,所以要動用代購服務

40分鐘後到

另一個發現係,呢種蟹以辣椒,薯仔,京蔥嘅做法,係有名堂嘅,叫做迷蹤蟹

霍元甲嘅迷蹤拳就聽得多嘞!迷蹤蟹都係第一次聽,莫非同精武門有關?

130人仔,咁嘅份量,算唔錯咯

蝦同蟹一樣咁新鮮,D料頭一樣咁惹味

除咗惹味,佢重有一種另人追住食嘅魔力

我突然想起,有D餐廳為咗想D客食上㽼,會加罂粟殼落去,聽過嘅有泰國嘅船面同大陸嘅火鍋

唔係呀話⋯⋯

懷疑啫,我冇話佢係呀吓!

但又真係惹味到得人驚㗎喎

咪嘞,以後最多兩個月食一次好嘞,我怕食多幾次之後,要去服食美沙酮⋯⋯⋯

好食到唔敢再食我都係第一次

食飽後繼續我嘅project,半夜大功告成

唉!幾十歲人,成個細蚊仔咁⋯⋯

熱賣及精選
小心d好

回覆 引用 TOP

幾銀呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2020-1-18 01:53 AM 發表

今晚喺上海嘅屋企,有單project在手,兼夾天寒地凍,都係叫外賣算咯

點知有驚人發現!

40分鐘後到

...
你終於完成你件玩具啦,好靚喎,個海鮮盤外賣,賣相唔錯,幾錢呢

回覆 引用 TOP

睇落好正,七欣天?

貴唔貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tanoshiseikatsu 於 2020-1-18 06:35 AM 發表

睇落好正,七欣天?
係呀

少食為妙

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2020-1-18 01:53 AM 發表

點知有驚人發現!

40分鐘後到

另一個發現係,呢種蟹以辣椒,薯仔,京蔥嘅做法,係有名堂嘅,叫做迷蹤蟹

霍元甲嘅迷蹤拳就聽得多嘞!迷蹤蟹都係第一次 ...
咁下一餐就轉下口味啦……

回覆 引用 TOP

食上癮,有無周身無力流口水鼻涕?

價錢人哋有寫呀~
好多人唔爬文就問…

百幾蚊抵食到爛…

買相又唔錯…

一個字,正!

冇有怕,應該唔會,有就一早俾人發現咗啦…

引用:
原帖由 雪飛兒 於 2020-1-18 08:27 AM 發表

價錢人哋有寫呀~
好多人唔爬文就問…

百幾蚊抵食到爛…

買相又唔錯…

一個字,正!

冇有怕,應該唔會,有就一早俾人發現咗啦…
雪,係妳

目標人物
百幾蚊抵食到爛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2020-1-18 01:53 發表

點知有驚人發現!

40分鐘後到

...
大陸啲火煱落罌粟殼有咗好耐,我90年代上大陸做嘢已經有,最初啲大陸同行講我都半信半疑,最後自己親眼見過,不過唔係間間會落。

回覆 引用 TOP

引用:

點知有驚人發現!

40分鐘後到

...
迷蹤蟹咁頂癮,係咪即係醉蟹咋,等40分鐘都值得

目標人物

回覆 引用 TOP

主題標籤 #海鮮 #火鍋
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]